Slovenija
20021 ogledov

Neverjetno velikodušna poteza Boscarola: Tako velikanski znesek bo razdelil

Pipistrel STA/prtscr
Boscarol je ob tem poudaril, da je bila odločitev težka, a nujna, ker bo koristila zaposlenim in lokalni skupnosti.

Kot smo poročali že včeraj, je Ivo Boscarol prodal Pipistrel podjetju Textron s sedežem v Rhode Islandu. To s prevzemom Pipistrela cilja na segment trajnostnega letalstva, s pomočjo slovenske tehnologije pa bodo razvijali tudi leteče taksije. 

Odlikovanje podjetja Pipistrel. Kupec je ... Slovenija Presenečenje: Ivo Boscarol prodal Pipistrel

Podjetje se bo širilo, vsi zaposleni bodo ostali

Boscarol je ob tem poudaril, da je bila odločitev težka, a nujna, ker bo koristila zaposlenim in lokalni skupnosti. Kot je pojasnil, podjetja ni želel prodati banki, temveč je iskal podjetja, ki imajo podobne programe kot Pipistrel, a so finančno močnejša. Za koliko je prodal podjetje, ni želel razkriti, dejal je le, da gre za eno od petih največjih kupnin v samostojni Sloveniji.

Zdaj bodo z ameriškim kapitalom zaposlili več ljudi in razširili prostore, vsi sedanji zaposleni pa bodo ostali. Tudi Boscarol bo v podjetju ostal kot manjšinski lastnik, svetovalec in zaslužni predsednik. 

25 milijonov evrov občini, tri evre za vsak delovni dan za zaposlene

25 milijonov evrov od kupnine bosta Ivo in Taja Boscarol namenila Občini Ajdovščina, nad čimer je navdušen tudi župan Tadej Beočanin. Ta je pojasnil, da je vsota enaka kot njihov celotni letni proračun. 20 milijonov evrov bodo porabili za zdravstveni center in večnamenski helikopterski center - z novim helikopterjem bodo med drugim izvajali tudi reševanje v gorah in gasili požare, prenovili pa bodo zdravstveni dom in lekarno. S štirimi milijoni evrov bodo zgradili muzej letalstva s centrom znanosti ter otroško igralnico, milijon evrov pa bodo namenili pozelenitvi mesta in občine. 

Poleg tega bodo vsem zaposlenim namenili 3 evre za vsak dan dela v Pipistrelu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • Plavi-mil 15:29 20.marec 2022.

    Ultra ob levičar ali pijani kordiš že zganja foušijo.

  • Mira Straus 11:38 19.marec 2022.

    Je prodal vse? Kaj pa podjetje v Italiji, na Kitajskem in še kje?

  • marko345 17:16 18.marec 2022.

    Ni možno zanikat Boscarolove podjetnosti. Ustvaril je veliko podjetje, ampak tudi z državnimi subvencijami. Brez teh, bi firma že davno propadla. Ob prodaji, bi etični podjetnik te subvencije vrnil državi, ne pa vsega stlačil v svoj žep. In tako bi ...prikaži več morali ravnati vsi, ki jim država daje subvencije.