Slovenija
64577 ogledov

Presenečenje: Ivo Boscarol prodal Pipistrel

Odlikovanje podjetja Pipistrel.
1/6
Saša Despot
Ameriška družba Textron, ki proizvaja letala znamk Cessna, Beechcraft in Bell, je danes objavila podpis dogovora o nakupu ajdovskega Pipistrel.

Ob zaključku transakcije Textron načrtuje ustanovitev novega poslovnega segmenta, Textron eAviation, osredotočenega na razvoj trajnostnega letalstva, katerega del bo postal Pipistrel.

Pod okriljem družbe Textron bo podjetje Pipistrel imelo dostop do veliko širših virov, tehničnega in regulatornega strokovnega znanja ter globalne mreže za prodajo in poprodajno podporo, kar mu bo omogočalo pospešitev razvoja in certifikacije produktov električnega in hibridno-električnega letalstva, so zapisali na slovenskem letalskem portalu Sierra5.

“Družba Pipistrel postavlja podjetje Textron v edinstveno močen položaj za razvoj novih tehnologij za trg trajnostnega letalstva ter za razvoj raznovrstnih letal, ki bodo izpolnjevala širok nabor potreb naših strank” je povedal predsednik in izvršni direktor Textrona Scott Donnelly. “Današnja objava odraža dolgoročno strategijo družbe Textron, da ponudi družino trajnostnih letečih produktov tako za urbani zračni promet nad mesti kot tudi za področje splošnega letalstva, prevoz tovora in za posebne namene.“

Pipistrel Virus SW914  | Avtor: Reuters Reuters

"Pipistrel slovi kot eden od najpomembnejših in najuspešnejših proizvajalcev električnega letalstva na svetu” je nadaljeval Donnelly. “Podjetje Textron se zavezuje k ohranitvi Pipistrelove blagovne znamke, sedeža družbe, razvoja in raziskav ter proizvodnih kapacitet v Sloveniji in Italiji ter bo dodatno vlagalo v razvoj in proizvodnjo prihodnjih izdelkov družbe Pipistrel.”

Pipistrelov ustanovitelj in izvršni direktor družbe Pipistrel, Ivo Boscarol ostaja manjšinski lastnik podjetja in bo še dve leti kot zaslužni predsednik nadaljeval s svetovanjem in usmerjanjem produktnih načrtov ter strategije podjetja.

“Pod mojim več kot 30-letnim vodstvom je Pipistrelova ekipa dosegla edinstven vodilni položaj na področju osebnega, cenovno dostopnega, okolju prijaznega in električnega letalstva. Trend in temelji za prihodnje projekte so jasno postavljeni,” je dejal Boscarol. “Za zagotovitev doseganja Pipistrelovih ambicioznih ciljev ter za nadaljevanje naše zgodbe o uspehu bo združitev Textrona in Pipistrela omogočila dostop do strokovnega znanja in virov, ki Pipistrelu samemu sicer ne bi bili dostopni. Skupaj s Textronom smo usmerjeni v prihodnjo rast in se veselimo najave novih in vznemirljivih izdelkov in projektov. Veseli me, da bom lahko tudi v prihodnje priča uresničevanja svoje vizije in da bom v podjetju aktivno udeležen še vnaprej.”

alpha trainer letalo Pipistrel | Avtor: pipistrel.si pipistrel.si

Komentarjev 18
  • Skias 16:56 17.marec 2022.

    Tule so še ene podrobnosti, ki niso bile prevedene. Gre sicer o zgodovini obeh podjetjih in kaj vse je bilo prenešeno: https://www.businesswire.com/news/home/20220316006043/en/Textron-to-Acquire-Electric-Aircraft-Pioneer-Pipistrel Tako skrbimo za srebernino

  • ico8 16:05 17.marec 2022.

    Zlovenski oddelek KGB-ja javlja ponizno, da je Pipi prodal letece baterije samo zato, da bo lahko financiral SDS-evo(in njihovega führerja!) sploh najvecjo in najdrazjo naci volilno kampanjo, kar jih je bilo na tem Bozjem svetu, odkar se je veliki vzornik ...prikaži več 1945-tega poslovil. Ko je za to izvedel en poslanec z partizanskim imenom Svaba, je zahteval, da mu takoj spremenijo priimek v Rus...

  • ivo5 15:46 17.marec 2022.

    Klasika, za javnost ima velika usta nesmislov, sam dela za svojo rit.