Branko Grims izvisel zaradi Bogoviča in Kanglerja

Foto: Anže Petkovšek Prva redna seja DZ z nagovorom predsednika republike Boruta Pahorja, na kateri so imenovali mandatno-volilno komisijo DZ.
Foto: Anže Petkovšek Prva redna seja DZ z nagovorom predsednika republike Boruta Pahorja, na kateri so imenovali mandatno-volilno komisijo DZ.
Janša: Bolj vas potrebujem doma
Oglej si celoten članek

SDS in SLS, ki sta sredi tedna dosegli dogovor o skupnem nastopu na evropskih volitvah, sta danes predstavili kandidatno listo. Kljub nekaterim informacijam, da bo listo vodila sedanja poslanka v Evropskem parlamentu Romana Tomc, bo pakt SDS-SLS na evropske volitve ponovno peljal Milan Zver, prav tako poslanec v EP. Na tretjem mestu bo sedanja poslanka Patricija Šulin.

Evropske volitve To je nosilec skupne liste SDS in SLS

Trem poslancem SDS, ki bodo zasedli prva tri mesta, bo sledil kandidat SLS Franc Bogovič, sledil bo prvak Nove ljudske stranke Franc Kangler, zadnja tri mesta pa naj bi zasedli zdravnica iz Trbovelj Alenka Forte, paraplegik Davorin Kopše in predstavnica podmladka Alja Domjan.

Skupaj v boj SDS za evropske volitve sklenil zavezništvo s SLS

Janša: Bolj vas potrebujem doma

Na listi tako ne bo prav nobenega poslanca SDS v državnem zboru, čeprav so se, kot poroča Reporter, evidentirali vsaj trije: Branko Grims, Franc Breznik in Alenka Jeraj. Včeraj dopoldne naj bi tako poslanci dobili sporočilo predsednika Janeza Janše, ki jih je obvestil, da nikogar izmed njih ni uvrstil na evropsko listo, saj jih v naslednjih mesecih bolj kot v EU potrebuje doma.

Kot poroča Reporter, naj bi bilo kar nekaj poslancev zelo razočaranih, ker zaradi Bogoviča in Kanglerja ne morejo kandidirati za poslanska mesta v Ebropskem parlamentu. Posebej razočaran naj bi bil Branko Grims, ki se je v zadnjih mesecih intenzivno pripravljal na evropske volitve. Pričakoval je, da bo izvoljen s preferenčnimi glasov domoljubnih volivcev, zdaj pa ga niti obkrožiti ne bodo mogli.

Zadnja projekcija Evropskega parlamenta sicer kaže, da bo SDS na evropskih volitvah, ki bodo konec maja, dobila dve poslanski mesti, kar je eno manj kot jih ima trenutno. 

Projekcija Šarcu en poslanski mandat manj na račun NSi

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 37

  • MS
    17:04 31. Marec 2019.

    Posebej razočaran naj bi bil Branko Grims, ki se je v zadnjih mesecih intenzivno pripravljal na evropske volitve. Kaj bo …

  • 13:57 31. Marec 2019.

    https://www.ris.bka.gv.at/Dokument.wxe?Abfrage=Justiz&Dokumentnummer=JJT_20150415_OGH0002_0130OS00002_14I0000_000&ResultFunctionToken=6867cdd9-97b1-4d5b-9776-71f743f4ae4e&Position=1&Gericht&Rechtssatznummer&Rechtssatz&Fundstelle&AenderungenSeit=Undefin&fbclid=IwAR3mLMPFI6lmaN9V0-L5Ka3n-c0wcyxv1jbBPaNGz8da4lqJFtFq7AQs0CU

  • 13:55 31. Marec 2019.

    v Avstriji so Wolfranga Riedla obsodili na zaporno kazen, ker je Zagožnu predal podkupnino za Janeza Janšo ........pri nas pa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.