Slovenija
1810 ogledov

SDS za evropske volitve sklenil zavezništvo s SLS

Janez Janša Anže Petkovšek Izjava Janeza Janše ob odstopu Mira Cerarja.
Sta predsedika SLS-a in SDS-a ocenila, da bi, morda tudi zaradi ustanovitve nove stranke DOM, lahko prišlo do prevelike razpršitve glasov na desni sredini in posledično seveda do izgube poslanskih mandatov?

Predsednik SLS-a Marjan Podobnik je potrdil, da sta se s prvakom SDS-a Janezom Janšo že dogovorila o večini vprašanj za oblikovanje skupne liste na majskih evropskih volitvah, poroča MMC.

Prva skupna lista dveh strank pred evropskimi volitvami

Marjan Podobnik | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
SLS se je vse od začetka priprav na volitve zavzemal za skupen nastop strank, ki so članice najmočnejše skupine v Evropskem parlamentu Evropske ljudske stranke (EPP). NSi se je medtem odločila za samostojen nastop na volitvah z nosilko liste Ljudmilo Novak.

S presenečenjem pa naj v bi v petek postregli tudi v SAB, saj naj bi bila nosilka liste Angelika Mlinar.

Kot poroča MMC so zadnje dni potekali intenzivni pogovori na ravni vodstev SLS-a in SDS-a. Predlog, da stranki nastopita s skupno listo, bosta predsednika obeh strank svojim organom predlagala v petek in v soboto zjutraj. Po pričakovanjih bodo člani organov strank ta predlog podprli.

SDS poslanci na prva tri mesta

SLS bo torej imela dva kandidata, najverjetneje bo Franc Bogovič uvrščen na četrto mesto na skupni listi, prva tri mesta naj bi zasedli dozdajšnji evropski poslanci SDS-a. Čeprav se je v zadnjih dneh vse bolj glasno omenjala verjetnost, da bo nosilka liste Romana Tomc, pa bi se ta odločitev še lahko spremenila v korist Milana Zvera.

Komentarjev 3
  • db08d766e1b32fb730acfd95068d4776f2ee2b27 05:54 29.marec 2019.

    barabe se povezujejo...tole pa je blamaža za SDS

  • cogocogo 21:01 28.marec 2019.

    ha ha ha dva prava sta sla skup ,,boga slovenija z takimi politiki ,,a je podobniku zmanjkalo cekinov ko se takoooo grebe za bruselj ,,so se mu sfižili posli v srbiji ,,bednik s ejanzka boš potegnil v rekec ,,le kdo ...prikaži večo ti bo še nasedel ,,imal si priliko in lepe službice a si pokazal kak drek si ,,tvoj bratec se je umaknil iz tega sranja ti pa spet rineš vanj ,,še brat te je spregledal kao govno si ,,