Slovenija
7182 ogledov

Šarcu en poslanski mandat manj na račun NSi

Ljudmila Novak Anže Petkovšek Ljudmila Novak, intervju s kandidatko za predsednico države
Se bo izbira LMŠ, ki je za nosilko liste postavila Ireno Jovevo, izkazala kot slaba?
Lista Marjana Šarca bo v Evropskem parlamentu dobila tri poslanske sedeže, kaže najnovejša projekcija Evropskega parlamenta za evropske volitve, ki bodo 26. maja. Še mesec dni nazaj, pred predstavitvijo kandidatne liste, katere nosilka bo Irena Joveva, so prijekcije LMŠ kazale štiri poslanske sedeže. V boj za poslanske sedeže je vstopila NSi, ki ji projekcija pred mesecem dni kazala še nič sedežev.
Nosilka liste je Ljudmila Novak, med kandidati pa sta tudi sedanji poslanec Lojze Peterle in nekdanji minister v vladi Janeza Janše in član SDS Žiga Turk. 

Irena Joveva Nosilka liste Slovenija Šarčev adut novinarka

Medtem, ko so bile dosedanje projekcije Evropskega parlamenta izvedene na podlagi javne podpore političnim strankam v državi pa je zadnja projekcija narejena že na podlagi javnomnenjskih raziskav na temo Evropskih volitev in nosilcev list.

Na čelu liste SDS Milan Zver?

SDS bi zasedla dva poslanska sedeža, kar je en sedež manj, kot jih imajo v Evropskem parlamentu trenutno. SDS, ki bo na Evropskih volitvah nastopil skupaj s SLS, bo svoje kandidate predstavil jutri. Nosilec liste bo najverjetneje sedanji poslanec Milan Zver, sledili bosta obe poslanki Romana Tomc in Patricija Šulin, na četrto mesto pa naj bi na skupni listi postavili glavnega aduta SLS, sedanjega poslanca Franca Bogoviča. 

Janez Janša Skupaj v boj Slovenija SDS za evropske volitve sklenil zavezništvo s SLS

SD in NSi po en sedež

En sedež naj bi v Evropskem parlamentu zasedla SD, nosilka liste je Tanja Fajon, prav tako en sedež naj bi tudi pripadel Levici., 

Brez poslanskih sedežev bi, kot kaže projekcija, ostal DeSUS. Nosilec liste DeSUS bo poslanec v Evropskem parlamentu Igor Šoltes, ki je sprva napovedoval, da bo na volitvah nastopil samostojno, nato pa pretekli teden sklenil zavezništvo s stranko upokojencev in tudi postal član stranke DeSUS. Sedanji poslanec DeSUSa Ivo Vajgl ne bo več kandidiral. 

Nobenega poslanskega mesta prav tako ne bi dobila SNS. Nosilec liste bo po aferi z Gregorjem Preacom Zmago Jelinčič. 

Zmago Jelinčič (Foto: Saša Despot) Slovenija Jelinčiču za vrat diha policija

Brez poslanca v Evropskem parlamentu bo, kot kaže projekcija, ostajata tudi SMC in SAB. V SAB so danes potrdili, da bo nosilka njihove liste za evropske poslanke in poslance prepoznavna evropska poslanka sedanjega sklica Angelika Mlinar. 

Projekcija volitev v EP 29.3 2019 | Avtor: Evropski parlament Evropski parlament

Komentarjev 13
  • rogg 16:01 29.marec 2019.

    Vse skupaj jeeno veliko gnojišče

  • sršen 15:49 29.marec 2019.

    robip44 največ dreka je v tebi....

  • MK 15:14 29.marec 2019.

    Jaz bom volil Žigo Turka in NSi