Slovenija
2134 ogledov

Šoltes nosilec liste DeSUS

Igor Šoltes pravi, da bi bilo treba pri ocenjevanju morebitnega občinskega vstop Žurnal24 main
Kjub zadržkom bo Šoltes moral stopiti v stranko DeSUS

Evropski poslanec Igor Šoltes bo skoraj zagotovo nosilec liste stranke DeSUS na evropskih volitvah, potrjujejo na DeSUSu.  Zadnji pečat mora dogovoru dati še izvršilni odbor stranke, ki se bo sestal v petek.

Potrebovali drug drugega

Dogovori med stranko DeSUS in Šoltesom potekajo že nekaj časa, naklonjenost javnosti temu, da bi bil nosilec liste stranke upokojencev Igor Šoltes pa je preverjala tudi agencija Ninamedia. Anketa je pokazala, da bi bila Šoltesova vnovična izvolitev v Evropski parlament s samostojno listo, ki jo je najprej napovedal, vprašljiva. Prav tako Šoltesa potrebuje DeSUS, ki je po tem, ko se je vnovični kandidaturi odpovedal Igor Vajgl in je stranka ostala brez kandidata, ki bi bil nosilec liste z možnostjo izvolitve. 

Igor Šoltes Obračun Slovenija Mussolinijeva vnukinja Igorju Šoltesu: "Va fan culo*!"

Upeh na prejšnjih volitvah

Na zadnjih evropskih volitvah 2014 je Šoltes nastopil s stranko Verjamem in prejel več kot deset odstotkov glasov volivcev ter se uvrstil takoj za SDS in skupno listo NSi/SLS. V Evropskem parlamentu je postal član skupine Zeleni, ki pa ga pri kandidaturi na letošnjih volitvah ni podprla. Šoltes je sprva napovedal, da bo kandidiral s samostojno listo za kar pa bi mu bilo najprej treba zbrati tisoč overjenih glasov podpore. 

Postal bo član stranke upokojencev

Šoltesu bo DeSUS zagotovil štiri poslanske glasove, zato mu podpore ne bo treba zbirati, bo pa moral ugrizniti v kislo jabolko. Statut stranke DeSUS namreč predvideva, da na njihovi listi lahko kandidirajo le člani stranke. 55-letni Šoltes bo tako moral postati član stranke upokojencev, na kar je po tem, ko je anketa NInamedie pokazala, da ima s pomočjo DeSUSa možnost izvolitve, Šoltes tudi pristal.  

Karl Erjavec, Janez Janša, Marjan Šarec Nova projekcija Slovenija Šarec Janši odnesel še en stolček
  Pahor, Janša Domovinska liga Slovenija Komu bo glasove kradla nova desna stranka?
 
Komentarjev 5
  • Ludvik Miholic 19:54 22.marec 2019.

    kam je prisla Slovenija da posilja v Brusel od zlocinca Kardelja vnukeca za Evropskega poslanca zelo zalostno

  • sam50 21:06 19.marec 2019.

    On bi se včlanil tudi v Vatikan,če bi le imel korist od tega...

  • leonardo 15:15 19.marec 2019.

    Ne vem, ne vem, odkar Karlek ni več priljubljen pri penzionistih bo bolj težka!