Slovenija
21231 ogledov

Mussolinijeva vnukinja Igorju Šoltesu: "Va fan culo*!"

Igor Šoltes
1/2
Žurnal24 main
Neverjetni prizori iz Evropskega parlamenta, kjer se je evropska poslanka in vnukinja Benita Mussolinija spravila na Igorja Šoltesa, vnuka Edvarda Kardelja.

"Gospod predsednik vlade, govorite o sožitju v Evropi, o solidarni Evropi in Evropi brez delitev. Ob tem pa vaš notranji minister in predsednik Evropskega parlamenta dajeta izjave, ki dajejo vtis, da obujata ideologijo, ki je Evropo pahnila v temačne vojne čase. Govorim o dogodkih pred nekaj dnevi v Bazovici. Zdi se, kot da bi bile vse žrtve zaman," je na plenarnem zasedanju v Strasbourgu dejal Šoltes, sicer vnuk jugoslovanskega politika Edvarda Kardelja. 

Predsednika evropskega parlamenta je še nagovoril, češ da ruši sožitje, tepta vrednote Evropske unije in zanika zgodovino: "To je nedoumljivo in žaljivo do vseh, ki so dali življenja, da lahko ljudje ob slovensko-italijanski meji danes živijo v miru. Tako ravnanje in te besede je treba ostro obsoditi in tudi po sporočilih, ki jih ves čas dobivam iz domovine, mislim, da je moja dolžnost, da vas na tem mestu v imenu mojih rojakov iz Slovenije in Italije pozovem k odstopu!"

Alessandra Mussolini | Avtor: Epa Epa

Evropska poslanka Alessandra Mussolini, vnukinja italijanskega fašističnega voditelja Benita Mussolinija, je med govorom Igorja Šoltesa ves čas nergala, v nekem trenutku pa celo zavpila: "Va fan culo*!"

Matteo Salvini Odziv Slovenija "Otrok, ki so ga ubili nacisti, ni drugačen od otroka, ki so ga ubili komunisti" Borut Pahor na državni proslavi Slovenija Izjemno ostra izjava Boruta Pahorja

Pozorno poslušajte posnetek od 55 sekunde dalje. 

dezurni@zurnal24.si

*odj***

Komentarjev 52
  • dhoo 17:18 16.februar 2019.

    Upajmo, da ne bo več dolgo tam.

  • dragec 08:20 15.februar 2019.

    dediči fašizma in nacizma v EU parlamentu

  • forex 20:13 14.februar 2019.

    In narod bo kar ploskal politikom, ki to so že po rodbini. A se res ljudje ne znajo zbuditi?? Zelo žalostno. A ljudje imajo vedno pra a ne? Pojdite na volitve in odrežite to nesnago tam.