Slovenija
2520 ogledov

Jelinčiču za vrat diha policija

Zmago Jelinčič (Foto: Saša Despot) Saša Despot
Policija je uvedla predkazenski postopek.

Ljubljanski kriminalisti so začeli predkazenski postopek proti predsedniku SNS Zmagu Jelinčiču, po tem, ko so iz medijskih izjav zaznali sum storitve uradno pregonljivega kaznivega dejanja. Za STA so pojasnili, da bodo po zaključku predkazenskega postopka o ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Pozorni so postali med branjem medijskih objav o dogajanju med Zmagom Jelinčičem in Gregorjem Preacem, ki naj bi bil v igri za nosilca stranke SNS na letošnjih evropskih volitvah. Gregor Preac je sporočil, da je od kandidature odstopil, ker naj bi Jelinčič od njega morebitni izvolitvi od evropske poslanske plače zahteval 500 evrov za stranko in 1000 evrov zase. "Oziral sem se na program, ne pa tudi na moralo SNS in g. Jelinčiča, kar je bilo zmotno," je v odstopni izjavi pojasnil Preac. 

Zmago Jelinčič Slovenija Preac: Jelinčič je zahteval tisoč evrov na mesec zase

"Seveda sem zahteval denar, to je jasna stvar," pravi Jelinčič. "Vsi evroposlanci dajejo denar za stranko, saj kandidirajo zanjo. Glede tistrega jurja pa sem rekel drugače: jurja boš obdržal zase, ostalo daš nam. Bilo je jasno, da gre za šalo," je pojasnil Jelinčič. Evroposlanci prejemajo 5963 evrov neto poslanske plače mesečno in okoli 20 tisoč evrov za stroške pisarne in plače asistentov. Kot je pojasnil, je o nesojenemu nosilcu liste odkril tudi to, da je po izobrazbi gimnazijski maturant, kar se mu ne zdi zadostna izobrazba za evroposlanca. 

Zmago Jelinčič (Foto: Saša Despot) Zmago Jelinčič Slovenija "Seveda sem zahteval denar"

Jelinčič se je po vseh zapletih odločil, da bo sam kandidiral kot prvi na listi. Zmago Jelinčič (Foto: Saša Despot) Etični razlogi Slovenija Zmago Jelinčič ostal brez nosilca liste

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • kladu 14:49 27.marec 2019.

    ..zadnji čas,da gre na sodišče...ta potentni 71 letni starček dela samo zgago...

  • minimaxi 07:21 27.marec 2019.

    Zmagec, klovn prekleti