Slovenija
4527 ogledov

Preac: Jelinčič je zahteval tisoč evrov na mesec zase

Zmago Jelinčič Saša Despot
"Gospod Jelinčič je po morebitni izvolitvi od evropske poslanske plače zahteval 500 evrov za stranko, 1000 zase," trdi Gregor Preac, ki naj bi bil nosilec liste SNS za evropske volitve, a je od kandidature odstopil.

"Ko sta Jelinčič in SNS glasovala za rebalans proračuna, sem se vprašal, kaj je Šarec Jelinčiču ponudil, kakšne obljube, kupčijo ali tudi finančno injekcijo," je dejal.

Jelinčič je za Siol dejal, da je res, da je zahteval 500 evrov za stranko, saj da imajo tako urejeno vse stranke. Ko pa je govoril o tisočih evrih zase, pa se je le šalil, pravi. "Hecal sem se in mu dejal: 'Plačo boš dal meni, jaz ti bom dal pa jurja.' A očitno gospod Preac heca ne razume, kot še česa drugega tudi ne," je dejal Jelinčič, ki meni, da je izjava Preaca predvsem izraz užaljenosti po tem, ko mu je sporočil, zakaj bo na listi kandidiral sam. 

"Gospod Jelinčič vam bo kot izgovor navajal prozaične izgovore, da je šlo za šalo, da je bil napačno razumljen. Govorim slovensko, sem pisatelj, novinar, avtor osmih knjig, se igram z besedami, nisem naglušen, dobro razumem podpomene, nadpomene, obpomene in vse pomene," je predvidel Preac.

Da je šlo meni za denar? Otroke sem učil zastonj!

"Gospod Jelinčič vam bo morda trdil, da je šlo meni za evropski denar, pa najbrž poznate preteklost gospoda Jelinčiča, sam pa na bivanjih v tujini učim otroke po getih zastonj, v Sloveniji sem imel veliko fotografskih razstav in popotniških predavanj zastonj," je še dodal Preac.

"Vse ima svoj smiselni namen. Moja 'politična izkušnja' bo, upam, novinarje in kriminaliste spodbudila, da preiskujejo stranke, njihov denar, podkupovanje, kupovanje glasov, kako krožijo v SD, SDS, SLS, DeSUS, NSi (iz teh strank trenutni evropski poslanci) evropska sredstva. Na poslanca v petih letih čez 2 milijona evrov oziroma samo za pisarno okrog 1,2 milijona evrov," opozarja Preac.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • kapibara 14:57 26.marec 2019.

    A se ni nekaj zrcalnega dogajlao s Talarjem.. ki se je šel "vohunske- detektivske-kriminalne igrice" , ko so ga dobili..

  • Lavdan 11:00 26.marec 2019.

    Tako je to z EU poslanci, ki morajo svojim šefom plačevati davek na visoko plačo in to večina kot se sliši.

  • McClain 10:12 26.marec 2019.

    to mu je stara fora, on za vsako pobira "vstopnino"... Tu je pač bila jurja

Sorodne novice