Slovenija
3415 ogledov

Zmago Jelinčič ostal brez nosilca liste

Zmago Jelinčič (Foto: Saša Despot) Saša Despot
Preac: odstopam od kandidature. Jelinčič: sploh te nismo kandidirali.

Publicist Gregor Preac je sporočil, da odstopa  kot nosilec liste stranke SNS, ki jo vodi Zmago Jelinčič. "Zdaj tudi uradno odstopam od kandidature za EU poslanca kot nosilec liste SNS iz moralnih razlogov. SNS je bila doslej vsaj po programu na papirju edina evroskeptična stranka v Sloveniji. Oziral sem se na program, ne pa tudi na moralo SNS in g. Jelinčiča, kar je bilo zmotno," je preko twitterja sporočil Preac.

 

"Kupčkanje, nepredvidljivost, podkupljivost Zmaga Jeličiča"

"Razlog za odstop od kandidature je kupčkanje in nepredvidljivost, morebitna podkupljivost Zmaga Jelinčiča in SNS, četudi sem verjel, da bo vsaj tokrat, za EU-volitve, ideja o evroskepticizmu in boju proti centralizaciji EU pred denarjem, pohlepom, malimi strankarskimi in osebnimi interesi," je napisal Preac v izjavi, ki jo je poslal Reporterju. 

"Izigral tudi Janka Šoparja"

"SNS nikoli doslej ni uspelo priti v EU-parlament, ker ni dojela povedanega, ker je gospod Jelinčič zmeraj soliral, sam dobil premalo glasov, drugih večjih imen pa ni imel oziroma se je na prejšnjih volitvah, najbrž na podoben način, kot je zdaj naredil z mojim imenom (ga skušal le uporabiti), izigral znanega novinarja Janka Šoparja. Kaže, da SNS in g. Jelinčič niso vajeni timskega dela, dolgoročne usmeritve, zavezanosti ideji in programu. Moja etika in integriteta pač tega ne more podpreti ali se videti v nadaljnjem sodelovanju," dodaja Preac, ki ga je zmotila tudi Jelinčičeva podpora vlade pri glasovanju za rebalans proračuna. 

Jelinčič: Od kandidature ne moreš odstopiti

Jelinčič je v odzivu dejal, da Preac od kandidature ne more odstopiti, ker sploh ni bil uradni kandidat oziroma nosilec liste: "Šlo je le za pogovor. Rekel sem, da ga bom predlagal in sem ga nato tudi predlagal, ker sem mislil, da res zna šest jezikov, kot je trdil on, nakar pa se je izkazalo, da je gimnazijski maturant," je povedal za Siol. 

 

Komentarjev 3
  • sam50 08:24 26.marec 2019.

    Ja,malo več kasno je ugotovil,da sta Jelenčič pa morala nekaj nezdružljivega....

  • ode 07:56 26.marec 2019.

    Tudi Zemljarič se je hecal, ko je klical v UKC.

  • Lavdan 17:13 25.marec 2019.

    Naivček.