Bruselj zavrača očitke, krivda na strani KBC

Foto: EPA
Foto: EPA
Evropska komisija ni zahtevala od KBC, naj ne sodeluje pri dokapitalizaciji največje slovenske banke NLB, je v Bruslju poudaril evropski komisar za konkurenco Joaquin Almunia. KBC bi lahko ponudila alternativo in prodala enakovreden delež v drugi banki, je pojasnil.
Oglej si celoten članek

Čeprav mora KBC v skladu z dogovorom s komisijo prodati svoj delež v NLB, bi lahko ponudila alternativo in prodala enakovreden delež v drugi banki, je pojasnil.

Almunia je v izjavi, sklicani posebej za slovenske novinarje v Bruslju, pojasnil, da so vodilni v KBC komisijo obvestili, da so bili kot delničar NLB pozvani k sodelovanju pri dokapitalizaciji te banke. "O tem nimamo nobenega mnenja," je dejal komisar.

Vendar pa KBC po komisarjevih besedah mora spoštovati svoje obveznosti v skladu z načrtom prestrukturiranja, ki ga je morala sprejeti, ker je sama prejela državno pomoč. Ta načrt predvideva prodajo njenega deleža v NLB do konca leta.

KBC bi sicer lahko sodelovala pri dokapitalizaciji NLB, če bi komisiji ponudila alternativo – prodajo enakovrednega deleža v drugi banki, je pojasnil Almunia. To je KBC po njegovih besedah storila nedavno, ko je namesto deleža v češki banki prodala delež v poljski podružnici.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.