Bwin, Bet-at-home in drugi lahko pridejo v Slovenijo

Foto: Print Screen stave Foto: Žurnal24 main denar, euro, bankovci
Sprejet zakon, ki odpira trg športnih stav, ki jih v Sloveniji zdaj zakonito prireja le Športna loterija.
Oglej si celoten članek

DZ je s 35 glasovi za in 26 glasovi proti sprejel novelo zakona o igrah na srečo, ki jo je v parlamentarni postopek vložil poslanec SMC Branko Zorman.

Zorman je na današnji seji poudaril, da je novela zakona o igrah na srečo namenjena "predvsem slovenskemu športu, slovenskim invalidom, slovenskim humanitarcem, ne nazadnje bo od tega imel kar nekaj slovenski proračun". Namenjena je tudi zaščiti slovenskih igralcev, ki sedaj stavijo pri tujih prirediteljih in tako ne uživajo zaščite, ki jo z nadzorom zagotavljajo slovenski organi. Z vstopom tujih ponudnikov bi namreč tudi ti plačevali koncesijske dajatve.

A dejstvo je, da tuji ponudniki z manjšimi tehničnimi težavami že zdaj uspešno pobirajo denar za športne stave, praktično vsi imajo tudi slovenske spletne strani, koncesij pa jim ni treba plačevati. Poleg tega na Hrvaškem, kjer bi lahko zaprosili za koncesijo, tega niso storili. 

Slovenija Igre na srečo: Zakaj bi bilo pri nas drugače kot je na Hrvaškem

Vlada je predlogu zakona nasprotovala. Kot je pojasnil državni sekretar na ministrstvu za finance Gorazd Renčelj, Slovenija potrebuje celovite nove rešitve, tudi zaradi uskladitve z evropsko zakonodajo.

Da zakona ne bodo podprli, so že vnaprej napovedali v DeSUS, SD in Levici, v SMC so se odločili za glasovanje po lastni presoji poslank in poslancev. V SDS in poslanski skupini nepovezanih poslancev pa so napovedovali, da bodo glasovali za.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.