Čakajo na odločitev o občini Mirna

Foto: Žurnal24 Alojzij Kastelic je prepričan, da bo občina Mirna, če bo ustanovljena, zaživela
Predlog proračuna. Opoziciji se zdi obravnava nesmiselna, dokler ni dokončno jasna usoda Mirnčanov.
Oglej si celoten članek

Opozicijski občinski svetniki so zahtevali umik predloga proračuna za letos z dnevnega reda. “Naslednji teden bo državni zbor odločal o ustanovitvi občine Mirna, v tem proračunu pa je Mirna obravnavana še kot krajevna skupnost. Nesmiselno bi bilo, da bi bila občina ustanovljena in potem vse leto delovala kot krajevna skupnost. Poleg tega je v predlogu predvideno veliko zadolževanje, ki bi šlo tudi na račun bodoče občine Mirna,” je izpostavil Dušan Skerbiš, svetnik LDS.

Glede na to, da na ministrstvu za finance in v službi vlade za lokalno samoupravo in regionalno politiko nimajo jasnih navodil, kako naj bi se sestavil proračun za bodoče občine, smo predlagali, naj se odločanje o predlogu proračuna Občine Trebnje za nekaj dni zamakne,” je dodal.

Upočasnitev projektov
“Umik je bil slaba poteza. S tem se ustavljajo vsi projekti, kot je gradnja vrtca ali šole v Dobrniču. V začasnem financiranju namreč za to ni namenjenih dovolj sredstev,” je povedal župan Alojzij Kastelic. Sejo namerava znova sklicati že v sredo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.