Slovenija
5 ogledov

Čakajo na odločitev o občini Mirna

Alojzij Kastelic je prepričan, da bo občina Mirna, če bo ustanovljena, zaživela Žurnal24 main
Predlog proračuna. Opoziciji se zdi obravnava nesmiselna, dokler ni dokončno jasna usoda Mirnčanov.

Opozicijski občinski svetniki so zahtevali umik predloga proračuna za letos z dnevnega reda. “Naslednji teden bo državni zbor odločal o ustanovitvi občine Mirna, v tem proračunu pa je Mirna obravnavana še kot krajevna skupnost. Nesmiselno bi bilo, da bi bila občina ustanovljena in potem vse leto delovala kot krajevna skupnost. Poleg tega je v predlogu predvideno veliko zadolževanje, ki bi šlo tudi na račun bodoče občine Mirna,” je izpostavil Dušan Skerbiš, svetnik LDS.

Glede na to, da na ministrstvu za finance in v službi vlade za lokalno samoupravo in regionalno politiko nimajo jasnih navodil, kako naj bi se sestavil proračun za bodoče občine, smo predlagali, naj se odločanje o predlogu proračuna Občine Trebnje za nekaj dni zamakne,” je dodal.

Upočasnitev projektov
“Umik je bil slaba poteza. S tem se ustavljajo vsi projekti, kot je gradnja vrtca ali šole v Dobrniču. V začasnem financiranju namreč za to ni namenjenih dovolj sredstev,” je povedal župan Alojzij Kastelic. Sejo namerava znova sklicati že v sredo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.