"Če bi bilo potrebno, bi še enkrat nahrulil ljudi"

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Marjan Podobnik je potrdil, da je posredoval pri izbiri ponudnika za dobavo mask.
Oglej si celoten članek

Marjan Podobnik (SLS) je potrdil, da je posredoval za angažiranje podjetja Dobnik Trade pri dobavi mask in da je "zelo povzdignil glas" v pogovoru z Antonom Zakrajškom. "To sem storil zaradi skrajne ogorčenosti, ker je zaradi zavlačevanja njegovih podrejenih prišlo do enomesečnega zamika pri dostavi kakovostnih mask po najugodnejši ceni," je dodal. 

"Ponosen sem, da sem posredoval. Če bi bilo potrebno, bi še enkrat nahrulil ljudi, ker ko gre za res morajo ljudje in uradniki delati, kar je dobro za državo," je dejal v izjavi za Pop TV. 

Podobnik je pojasnil, da zaradi zamika končnega podpisa pogodbe podjetje, ki bi sicer lahko že pred 20. marcem dostavilo maske, najprej izgubilo rezervirane maske v Turčiji, nato pa še dogovorjene maske v Indiji. "Dobava dogovorjenih mask se je tako zavlekla za več kot štiri tedne, še vedno pa je bila v časovnem okviru dogovorjenega," je navedel. Kot je dodal, je ponosen, da je pomagal Sloveniji pridobiti maske.

Odziv Geneplanet: Izbrani smo bili, ker smo zmožni zagotoviti opremo

Po njegovem mnenju je sprevrženo, da se tiste, ki so poskušali in tudi uspešno pomagali v Slovenijo pripeljati nujno potrebno zaščitno opremo ustrezne kakovosti in po najugodnejši ceni, "sedaj meče v isti koš z različnimi vojnimi dobičkarji". Ob tem je dodal, da vojni dobičkarji vedno pristavijo svoj lonček v takih časih, posebno pa so vznemirjeni, ko se ugotovi, da je možno material ali uslugo celo s posredniki dobiti v Slovenijo po nižji ceni od njihovih ponudb. "Ravno ti vojni dobičkarji so skupaj oziroma kot neodgovorni del sedanje opozicije glavni naročniki pogroma proti vladi zaradi zaščitne opreme," meni Podobnik.

Zavzel se je, naj pristojni organi in preiskovalne komisije ugotovijo dejansko stanje tako glede nabave zaščitnega materiala kot tudi glede drugih nabav in javnih naročil v Sloveniji. "Rezultat celovitega pregleda tega stanja bo za mnoge presenetljivo velik prihranek proračunskih sredstev," je prepričan.

Nabava zaščitne opreme To je o nastopu Galeta na Tarči povedal upokojeni kriminalist

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 20

  • 01:12 1. Maj 2020.

    Bravo! Koliko je takih, ki bi lahko pomagali, pa niso. Podobnik, Peterle in Pečečnik so hoteli dobro, levičarji pa....

  • 00:56 1. Maj 2020.

    Vsa čast Podobniku! Gale pa je sam rihtal nečedne posle, potem pa to vali na druge. RTV ga pa ščiti. …

  • 00:13 1. Maj 2020.

    Podobnik je delal pošteno, kaj pa Gale? Vse kaže, da je on režiral vojne dobičke, a mediji forsirajo Galeta kot …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.