Če vrnejo tajkuni, plačam tudi jaz

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Država vsega, kar je izgubljala desetletja, ne bo dobila nazaj. Lahko pa potegne črto.
Oglej si celoten članek

Najmanj smešno je opazovati, kako namerava država reševati svoje finančne težave in kako bomo za reševanje plačali vsi državljani. Pri tem pa tajkuni, propadli podjetniki in podobni kalibri, ki so leta in leta državo izčrpavali na vse mogoče načine, v blagajno ne bodo vrnili praktično ničesar od tistega, kar so na sumljiv, če ne celo nelegalen način iz nje vzeli.

Kraja. In prav zato ne morem pristati na predlog države, da bi morala del svoje mesečne plače prispevati za pomoč državi iz finančne stiske. Z veseljem bom, ko gospe in gospodje Tovšak, Zidar, Kordež, Bavčar, Tošić, Kudić ter njim podobna kvazielita vrnejo vse, kar so od države kadarkoli dobili, si “izposodili” ali pred njo skrili. V tem primeru sem ti, draga država, pripravljena nakazati tudi svoj del.

Verjetno bi država iz njih še kaj iztisnila, če bi posegla po premoženju, ki ga hranijo v tujini. Če bi s tem danes začeli reševati državo, bi verjetno propadli, preden bi našli vse, kar je skritega v davčnih oazah. Vendar nekje je treba začeti in danes, ko smo, kjer smo, ne razumem, zakaj država ne ukrepa niti proti tistim, ki ta trenutek s prsti segajo v kozarec z marmelado, in ne zaščiti sumljivega premoženja, ne prepreči takšnih manevrov, kot je umetni dolg, ko to še lahko. Vsak dan se namreč najde kakšen junak, ki želi državi pred nosom iz rok izpuliti več, kot bom sama plačala davka v svojem življenju. Tudi če radodarno plačam še več, se takšna matematika za izhod iz krize preprosto ne izide.

Komentar se navezuje na članek S fiktivnim dolgom proti izvršbam.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 21:47 24. Maj 2013.

    Predlog: ''KRIZNI DAVEK naj plačajo tisti, ki so NAS PRIPELJALI V KRIZO''<br /><br />GLASUJETE LAHKO 'ZA' na spletni strani:sshttp://predlagam.vladi.si/webroot/idea/view/4604<br /><br …

  • 07:46 13. Maj 2013.

    To se že zdavnaj govori in večina od nas pričakuje, da bi država tako začela ukrepati.

  • 15:13 11. Maj 2013.

    Majmun veš kaj bi jaz naredila-javni sektor bi moral imeti minimalne plače tako tudi politika,pokojnine enotne vsak upokojenec 700 evrov,vse …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.