Slovenija
40 ogledov

Če vrnejo tajkuni, plačam tudi jaz

Anja Zupanc Anže Petkovšek
Država vsega, kar je izgubljala desetletja, ne bo dobila nazaj. Lahko pa potegne črto.

Najmanj smešno je opazovati, kako namerava država reševati svoje finančne težave in kako bomo za reševanje plačali vsi državljani. Pri tem pa tajkuni, propadli podjetniki in podobni kalibri, ki so leta in leta državo izčrpavali na vse mogoče načine, v blagajno ne bodo vrnili praktično ničesar od tistega, kar so na sumljiv, če ne celo nelegalen način iz nje vzeli.

Kraja. In prav zato ne morem pristati na predlog države, da bi morala del svoje mesečne plače prispevati za pomoč državi iz finančne stiske. Z veseljem bom, ko gospe in gospodje Tovšak, Zidar, Kordež, Bavčar, Tošić, Kudić ter njim podobna kvazielita vrnejo vse, kar so od države kadarkoli dobili, si “izposodili” ali pred njo skrili. V tem primeru sem ti, draga država, pripravljena nakazati tudi svoj del.

Verjetno bi država iz njih še kaj iztisnila, če bi posegla po premoženju, ki ga hranijo v tujini. Če bi s tem danes začeli reševati državo, bi verjetno propadli, preden bi našli vse, kar je skritega v davčnih oazah. Vendar nekje je treba začeti in danes, ko smo, kjer smo, ne razumem, zakaj država ne ukrepa niti proti tistim, ki ta trenutek s prsti segajo v kozarec z marmelado, in ne zaščiti sumljivega premoženja, ne prepreči takšnih manevrov, kot je umetni dolg, ko to še lahko. Vsak dan se namreč najde kakšen junak, ki želi državi pred nosom iz rok izpuliti več, kot bom sama plačala davka v svojem življenju. Tudi če radodarno plačam še več, se takšna matematika za izhod iz krize preprosto ne izide.

Komentar se navezuje na članek S fiktivnim dolgom proti izvršbam.

Komentarjev 10
  • slovencevi 21:47 24.maj 2013.

    Predlog: ''KRIZNI DAVEK naj plačajo tisti, ki so NAS PRIPELJALI V KRIZO''GLASUJETE LAHKO 'ZA' na spletni strani:sshttp://predlagam.vladi.si/webroot/idea/view/4604KRIZNI DAVEK naj plačajo TAJKUNI in vsi, KI NE MOREJO POJASNITI IZVORA PREMOŽENJA!Reveži ne morejo več prenesti dodatnih ...prikaži večnesti dodatnih davčnih bremen; to je menda jasno. Plače so že itak preveč obdavčene.Ubiti bosta dve muhi na en mah:- zadoščeno bo pravici;- država ne bo imela več težav s proračunskim primanjkljajem, garantirano.Krizni davek naj plačajo tisti, ki so nas pripeljali v to krizo.1) Plačajo naj ga tajkuni, veleposestniki in drugi privilegiranci; vsi tisti, ki so prišli do ugodnosti v procesu privatiziranja družbene lastnine in vračanja premoženja.2) Plačajo naj ga vsi, ki ne morejo pojasniti izvora premoženja.....Nadaljevanje na: http://predlagam.vladi.si/webroot/idea/view/4604

  • Mr.Bean 07:46 13.maj 2013.

    To se že zdavnaj govori in večina od nas pričakuje, da bi država tako začela ukrepati.

  • nušika 15:13 11.maj 2013.

    Majmun veš kaj bi jaz naredila-javni sektor bi moral imeti minimalne plače tako tudi politika,pokojnine enotne vsak upokojenec 700 evrov,vse tajkune na gradbišča in lopate v roke še prej pa jim pobrati vso imetje,čimveč delat da se oživi gospodarstvo in ...prikaži več bi se kmalu potegnili na gladino