Čebašek Travnikova pogodbo že podpisala

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Izredna skupščina zdravniške zbornice, na kateri bodo odločali o razrešitvi predsednice zbornice Zdenke Čebašek-Travnik, bo prihodnjo sredo. Skupščina ne bo odločala o višini plače predsednice, ki je že podpisala pogodbo o zaposlitvi. Podrobneje naj bi o svoji plači govorila na današnji novinarski konferenci.
Oglej si celoten članek

Na ponedeljkovi seji skupščinskega sveta so se seznanili z različnimi pobudami za razrešitev Čebašek Travnikove, o katerih bodo prihodnjo sredo razpravljali in glasovali, danes pojasnjuje predsednik skupščine Marko Bitenc. Dogovorili so se o predlogu plače predsednice; o tem Bitenc ni govoril, predvidoma bo več o tem povedala Čebašek Travnikova sama na današnji novinarski konferenci.

Čebašek-Travnikova, ki je mandat prevzela 13. februarja, je tedaj Bitencu dejala, da pričakuje plačilo nekje med nekdanjima predsednikoma zbornice Andrejem Možino in Gordano Živčec Kalan, kar ob polni delovni obremenitvi znaša med 8000 in 10.000 evrov bruto. Neuradno naj bi se sicer Čebašek-Travnikova in Bitenc pred dobrim tednom dni dogovorila za 8000 evrov bruto plače, čeprav noben od njiju tega ni želel potrditi.

Prav višina plače, ki jo pričakuje nova predsednica zbornice, je med zdravniki dvignila mnogo prahu. Zaradi teh zahtev ter domnevno avtokratskega načina vodenja so jo zapustili trije člani njene najožje ekipe, kmalu so sledili tudi pozivi k njenemu odstopu oziroma razrešitvi.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 11:58 7. Marec 2017.

    Križar, BILA JE IZVOLJENA ZA PREDSEDNICO! Ob tem pa ne pozabiti, da je Živčec Kalanova imela plačo 12.000 €, pa …

  • 11:53 7. Marec 2017.

    Osnovna stvar, ki se mi zdi pri tej in podobnih zgodbah popolnoma zgrešena, je določanje plače glede na osebo. Skupščina …

  • 11:36 7. Marec 2017.

    Zakaj so jo sploh potrdil za šefico,če je požrešna,skorumpirana in pokvarjena.Še ena od tistih ranocelnikov,ki jim je pacient prva prioriteta,tudi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.