Slovenija
10 ogledov

Čebašek Travnikova pogodbo že podpisala

Ombudsmanka Zdenka Čebašek Travnik je s svojimi sodelavci stanje človekovih prav Žurnal24 main
Izredna skupščina zdravniške zbornice, na kateri bodo odločali o razrešitvi predsednice zbornice Zdenke Čebašek-Travnik, bo prihodnjo sredo. Skupščina ne bo odločala o višini plače predsednice, ki je že podpisala pogodbo o zaposlitvi. Podrobneje naj bi o svoji plači govorila na današnji novinarski konferenci.

Na ponedeljkovi seji skupščinskega sveta so se seznanili z različnimi pobudami za razrešitev Čebašek Travnikove, o katerih bodo prihodnjo sredo razpravljali in glasovali, danes pojasnjuje predsednik skupščine Marko Bitenc. Dogovorili so se o predlogu plače predsednice; o tem Bitenc ni govoril, predvidoma bo več o tem povedala Čebašek Travnikova sama na današnji novinarski konferenci.

Čebašek-Travnikova, ki je mandat prevzela 13. februarja, je tedaj Bitencu dejala, da pričakuje plačilo nekje med nekdanjima predsednikoma zbornice Andrejem Možino in Gordano Živčec Kalan, kar ob polni delovni obremenitvi znaša med 8000 in 10.000 evrov bruto. Neuradno naj bi se sicer Čebašek-Travnikova in Bitenc pred dobrim tednom dni dogovorila za 8000 evrov bruto plače, čeprav noben od njiju tega ni želel potrditi.

Prav višina plače, ki jo pričakuje nova predsednica zbornice, je med zdravniki dvignila mnogo prahu. Zaradi teh zahtev ter domnevno avtokratskega načina vodenja so jo zapustili trije člani njene najožje ekipe, kmalu so sledili tudi pozivi k njenemu odstopu oziroma razrešitvi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
 • Janez_53 11:58 07.marec 2017.

  Križar, BILA JE IZVOLJENA ZA PREDSEDNICO! Ob tem pa ne pozabiti, da je Živčec Kalanova imela plačo 12.000 €, pa ni nihče niti pisnil!!! Se pa mi vseeno zdi tudi 8.000 € krepko preveč denarja za to funkcijo. Pošteno bi ...prikaži več se mi zdelo kakšnih 3.000 € do 3.500 €.

 • Janez_53 11:53 07.marec 2017.

  Osnovna stvar, ki se mi zdi pri tej in podobnih zgodbah popolnoma zgrešena, je določanje plače glede na osebo. Skupščina bi morala določiti primerno višino plače glede na zahtevnost dela. Ob razpisu volitev za predsednika bi moralo biti že znano: ...prikaži več višina plače, višina odpravnine in ostali pogoji. Po izvolitvi kandidata ne bi bilo nobene zmešnjave in izsiljevanja glede plače in nobenih skrivalnic!

 • Avatar križar
  križar 11:36 07.marec 2017.

  Zakaj so jo sploh potrdil za šefico,če je požrešna,skorumpirana in pokvarjena.Še ena od tistih ranocelnikov,ki jim je pacient prva prioriteta,tudi ,če delajo brez plačila.Bogi ranocelniki,kako se žrtvujejo za nas,saj bodo še pregoreli od same skrbi za paciente,golazen požrešna?