Češča vas ali
 Drgančevje?

Foto: Žurnal24 Kolesarji in atleti podpirajo en projekt, košarkarji drugega. (Foto: Sabina Gose
Dilema. Kje bo stala dvorana, še ni določeno.
Oglej si celoten članek

Mestna občina Novo mesto je že vložila vlogo za izdajo gradbenega dovoljenja za izgradnjo športne dvorane Velodrom Češča vas, kar pomeni, da podpirajo pokritje velodroma in ureditev objekta v smislu atletske steze in večnamenske dvorane.

Kot pravi arhitekt Marjan Zupanc, bi bila dvorana primerna tudi za košarkarske tekme, saj bi s postavitvijo montažnih tribun lahko gostili do 4.800 gledalcev.

A v Košarkarskem klubu (KK) Krka dvorani v sklopu velodroma niso naklonjeni. “Mi si želimo dvorano v Drgančevju in smo prepričani, da bomo – če bo Novo mesto res gostilo tekme evropskega prvenstva – to dvorano do leta 2013 tudi dobili,” zatrjuje direktor KK Krka Miro Župevec.

Dodaja, da dvorana, kot jo predvidevajo znotraj velodroma, za ekipne športe ni primerna. “Vsekakor bo morala občina hitro sprejeti odločitev, kje bo stala nova dvorana. A če propade projekt, ki smo ga predstavili pred dnevi in mu je podporo izrazil tudi župan Alojzij Muhič, bo velodrom dokončno propadel, brez ustreznih pogojev za zimske treninge pa bodo ostali tudi atleti,” pa je dejal Bogdan Fink, direktor Kolesarskega kluba 
Adria Mobil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.