Slovenija
53 ogledov

Češča vas ali
 Drgančevje?

Kolesarji in atleti podpirajo en projekt, košarkarji drugega. (Foto: Sabina Gose Žurnal24 main
Dilema. Kje bo stala dvorana, še ni določeno.

Mestna občina Novo mesto je že vložila vlogo za izdajo gradbenega dovoljenja za izgradnjo športne dvorane Velodrom Češča vas, kar pomeni, da podpirajo pokritje velodroma in ureditev objekta v smislu atletske steze in večnamenske dvorane.

Kot pravi arhitekt Marjan Zupanc, bi bila dvorana primerna tudi za košarkarske tekme, saj bi s postavitvijo montažnih tribun lahko gostili do 4.800 gledalcev.

A v Košarkarskem klubu (KK) Krka dvorani v sklopu velodroma niso naklonjeni. “Mi si želimo dvorano v Drgančevju in smo prepričani, da bomo – če bo Novo mesto res gostilo tekme evropskega prvenstva – to dvorano do leta 2013 tudi dobili,” zatrjuje direktor KK Krka Miro Župevec.

Dodaja, da dvorana, kot jo predvidevajo znotraj velodroma, za ekipne športe ni primerna. “Vsekakor bo morala občina hitro sprejeti odločitev, kje bo stala nova dvorana. A če propade projekt, ki smo ga predstavili pred dnevi in mu je podporo izrazil tudi župan Alojzij Muhič, bo velodrom dokončno propadel, brez ustreznih pogojev za zimske treninge pa bodo ostali tudi atleti,” pa je dejal Bogdan Fink, direktor Kolesarskega kluba 
Adria Mobil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.