Cesta z dolgo brado

Foto: Iztok Golob
Foto: Iztok Golob
Železniki. Po štirih letih čakanja začetek obnove v poplavah uničene ceste v Davčo. Končana leta 2014.
Oglej si celoten članek

Končno. "Davška cesta ima precej dolgo brado," je ob včerajšnji napovedi začetka obnove trase, ki so jo pred štirimi leti povsem uničile poplave, povedal nekdanji župan Mihael Prevc. Dela se bodo začela najpozneje aprila, končala pa spomladi leta 2014.

Zahtevno načrtovanje

"Štiri leta je za krajane, ki se vozijo po tako nevarni cesti, kar dolga doba," je opozoril predsednik Krajevne skupnosti Davča Božo Prezelj. "Načrtovanje je bilo zahtevno," pa je večletno čakanje na začetek del upravičeval direktor Direkcije RS za ceste (DRSC) Gregor Ficko in spomnil, da ima cesta velik pomen tako za lokalno prebivalstvo kot za smučišče Cerkno, obnova pa ne bi bila možna brez regulacije Davščice in podpornih zidov. Poudaril je, da je snovalce pestilo tudi pomanjkanje 
finančnih sredstev.

Projekt je vreden nekaj manj kot 24 milijonov evrov, v levjem deležu pa ga bo sofinanciral Evropski sklad za regionalni razvoj, kar je po mnenju domačinov porok, da bodo roki za dokončanje spoštovani.

Po cesti Zali Log–Davča se pelje 450 avtomobilov na dan, ocenjujejo pa, da bo zaradi razvoja smučišča Cerkno v prihodnosti bolj 
obremenjena.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.