Slovenija
26 ogledov

Cesta z dolgo brado

Železniki Iztok Golob
Železniki. Po štirih letih čakanja začetek obnove v poplavah uničene ceste v Davčo. Končana leta 2014.

Končno. "Davška cesta ima precej dolgo brado," je ob včerajšnji napovedi začetka obnove trase, ki so jo pred štirimi leti povsem uničile poplave, povedal nekdanji župan Mihael Prevc. Dela se bodo začela najpozneje aprila, končala pa spomladi leta 2014.

Zahtevno načrtovanje

"Štiri leta je za krajane, ki se vozijo po tako nevarni cesti, kar dolga doba," je opozoril predsednik Krajevne skupnosti Davča Božo Prezelj. "Načrtovanje je bilo zahtevno," pa je večletno čakanje na začetek del upravičeval direktor Direkcije RS za ceste (DRSC) Gregor Ficko in spomnil, da ima cesta velik pomen tako za lokalno prebivalstvo kot za smučišče Cerkno, obnova pa ne bi bila možna brez regulacije Davščice in podpornih zidov. Poudaril je, da je snovalce pestilo tudi pomanjkanje 
finančnih sredstev.

Projekt je vreden nekaj manj kot 24 milijonov evrov, v levjem deležu pa ga bo sofinanciral Evropski sklad za regionalni razvoj, kar je po mnenju domačinov porok, da bodo roki za dokončanje spoštovani.

Po cesti Zali Log–Davča se pelje 450 avtomobilov na dan, ocenjujejo pa, da bo zaradi razvoja smučišča Cerkno v prihodnosti bolj 
obremenjena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.