"Čez noč so postali ogroženi napori in dosežki koalicije"

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Nadškof Anton Stres je prepričan, da politična kriza, ki je zajela Slovenija, zbuja resno zaskbljenost.
Oglej si celoten članek

Ljubljanski nadškof metropolit in predsednik Slovenske škofovske konference Anton Stres se je z izjavo z naslovom Politična kriza ogroža našo skupno prihodnost odzval na aktualno politično dogajanje.

"Po tem, ko je vse kazalo, da smo stopili na pot gospodarskega okrevanja in družbene stabilizacije, so čez noč postali ogroženi napori in dosežki vladne koalicije, s tem pa so ogrožene tudi reforme, za katere vemo vsi, da so nujno potrebne," je povedal.

Dodaja tudi, da nas številni ekonomisti svarijo pred hudimi posledicami, ki jih bomo utrpeli kot posamezniki in kot država, če se bosta verodostojnost gospodarskih reform in politična stabilnost v državi ponovno zamajali. "Zato pozivamo vse politične dejavnike, ki v teh dneh sprejemajo usodne odločitve, da postavijo skupno dobro državljank in državljanov ter vse narodne in politične skupnosti odločno na prvo mesto in takoj poiščejo takšen izid iz krize, ki bo ohranjal doseženo raven reform in jih razvijal naprej v začrtani smeri". Prepričan je, da nas edino ta lahko izpelje iz negativnega stanja, ki je nastalo kot posledica dve desetletji trajajočega, a le deloma uspešnega prehoda iz totalitarne družbene ureditve v demokratično, pravno varno in socialno pravično državo.

Izjavo je zaključil s pozivom vsem vernim državljanom, naj se združijo v goreči molitvi za domovino.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 17:30 17. Januar 2013.

    In zakaj ta vlada in ta predsednik vlade jemlje svojim ljudem, svojim otrokom, celo dojenčkom, da da tujim mafijskim bankirskim …

  • 17:29 17. Januar 2013.

    Kje ste bili do sedaj g. nadškof?<br />Kot Nadškof se morate zavedati, da ko govorite, NE govorite v imenu vseh …

  • 20:54 16. Januar 2013.

    Halo... Kaj se ima pa cerkev vtikati v politiko???

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.