Slovenija
21 ogledov

"Čez noč so postali ogroženi napori in dosežki koalicije"

Ljubljanski metropolit Anton Stres pravi, da bodo T-2 prodali. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Nadškof Anton Stres je prepričan, da politična kriza, ki je zajela Slovenija, zbuja resno zaskbljenost.

Ljubljanski nadškof metropolit in predsednik Slovenske škofovske konference Anton Stres se je z izjavo z naslovom Politična kriza ogroža našo skupno prihodnost odzval na aktualno politično dogajanje.

"Po tem, ko je vse kazalo, da smo stopili na pot gospodarskega okrevanja in družbene stabilizacije, so čez noč postali ogroženi napori in dosežki vladne koalicije, s tem pa so ogrožene tudi reforme, za katere vemo vsi, da so nujno potrebne," je povedal.

Dodaja tudi, da nas številni ekonomisti svarijo pred hudimi posledicami, ki jih bomo utrpeli kot posamezniki in kot država, če se bosta verodostojnost gospodarskih reform in politična stabilnost v državi ponovno zamajali. "Zato pozivamo vse politične dejavnike, ki v teh dneh sprejemajo usodne odločitve, da postavijo skupno dobro državljank in državljanov ter vse narodne in politične skupnosti odločno na prvo mesto in takoj poiščejo takšen izid iz krize, ki bo ohranjal doseženo raven reform in jih razvijal naprej v začrtani smeri". Prepričan je, da nas edino ta lahko izpelje iz negativnega stanja, ki je nastalo kot posledica dve desetletji trajajočega, a le deloma uspešnega prehoda iz totalitarne družbene ureditve v demokratično, pravno varno in socialno pravično državo.

Izjavo je zaključil s pozivom vsem vernim državljanom, naj se združijo v goreči molitvi za domovino.

Komentarjev 10
  • PETELIN1 17:30 17.januar 2013.

    In zakaj ta vlada in ta predsednik vlade jemlje svojim ljudem, svojim otrokom, celo dojenčkom, da da tujim mafijskim bankirskim klanom, ki so leta in leta vsiljevali posojila preko IMF, svetovne banke in ostalih mafijskih institucij svetovnega mafijskega HUDIČEVEGA kapitala ...prikaži več hudičevih skritih klanov in tako tudi prali denar od hudičevih nezakonitih del kot so nelegalne prodaje orožja, mamil, prostitucije.....A ta dejanja g. nadškof podpira.....A g. nadškof spremlja s čem se je DOLGA LETA ukvarjala tudi in celo VATIKANSKA BANKA.... Zakaj o tem kaj ne pove g. nadškof.....G. nadškof, z vsem dostojnim spoštovanjem do vas osebno in vašega naslova, verniki, ljudje, so pametnejši kot si vi predstavljate in NISO OVCE ki jih boste vi in vam slični vlekli za nos.... Ne več....Gospod nadškof, nič osebnega v tem pisanju, in lepo se imejte.... pa drugič mogoče še mal več premislite, kaj si mislijo verniki, ko govorite v njihovem imenu....

  • PETELIN1 17:29 17.januar 2013.

    Kje ste bili do sedaj g. nadškof?Kot Nadškof se morate zavedati, da ko govorite, NE govorite v imenu vseh vernikov, temveč le v svojem OSEBNEM imenu....namreč VELIKA VEČINA vernikov se NE STRINJA s tem kar je povedal nadškof. ...prikaži več Velika večina vernikov ne podpira korupcije, laži in stavkov "ne spomnim se"..."pozabil sem"...."nisem opazil spremembe zakonodaje", še posebej ne od predsednika vlade NE.Gospod nadškof se mora zavedati, da večina vernikov ne podpira uničevanja socijalne države, ukinjanja njihovih težko in z delom pridobljenih pravic, ukinjanja socijalnih pomoči dojenčkom, otrokom, mladim družinam, ...vsaj to NIKAKOR NE BI SMEL PODPIRATI g. nadškof.Večina vernikov se ne strinja tudi z ukinjanjem že pridobljenih pravic upokojencem, ki so že plačali svoje prispevke z delom in med delom....In zakaj ta vlada in ta predsednik vlade jemlje svojim ljudem, svojim otrokom, celo dojenčkom, da da tujim mafijskim bankirskim klanom, ki so leta in leta vsilje

  • Fertel 20:54 16.januar 2013.

    Halo... Kaj se ima pa cerkev vtikati v politiko???