Covid-19: Manjši padec od pričakovanega

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Padec izdanih TAN kod v primerjavi včerajšnjega dne s tednom pred tem je manjši od pričakovanega.
Oglej si celoten članek

Število izdanih TAN kod je dober pokazatelj tega, kako se giblje število novo potrjenih primerov okužbe z virusom SARS-CoV-2. V zadnjem obdobju spremljamo tako padec števila izdan TAN kod kot potrjenih primerov.

V prvih treh dneh tega tedna je bil padec v primerjavi s prvimi tremi dnemi prejšnjega tedna vedno več kot 20-odstoten, v torek skoraj 30-odstoten. Zato podatki za četrtek rahlo negativno presenečajo. Včeraj je bilo izdan 1624 TAN kod, kar je sicer 323 kod manj kot v sredo, a le 264 manj kot prejšnji četrtek. To pomeni, da je padec števila izdanih TAN kod, ko primerjamo včerajšnji dan s četrtkom prejšnji teden, le 14-odstoten.

Covid-19 Lahko bi že uvedli obvezno cepljenje, pa ga nismo. To je razlog.

Potrjeno število novih primerov okužbe je vedno višje od števila izdanih TAN kod. Včeraj je bilo potrjenih 1.737 primerov. 

Umirjanje epidemije se k sreči pozna tudi v bolnišnicah, saj število hospitaliziranih in bolnikov, ki potrebujejo zdravljenje v enotah intenzivne terapije, ne narašča več, ampak je očitno doseglo vrh. Nekaj časa pa bo trajalo še, da bo tudi v bolnišnicah krivulja zavila navzdol.

Vse pa skrbi morebiten vpliv različice omikron, o kateri trenutno ni znano še veliko, zaradi števila mutacij, ki jih ima, pa jo je Svetovna zdravstvena organizacija uvrstila med različice, ki skrbijo.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 09:20 3. December 2021.

    Yanez Yanza vam je dal navodilo, da nadaljujete z ustrahovanjem ljudi, nič drugega.

  • 08:48 3. December 2021.

    Vse pa skrbi morebiten vpliv različice omikron, o kateri trenutno ni znano še veliko. Kaj? A vi res mislite, da …

  • 08:46 3. December 2021.

    Covid-19: Manjši padec od pričakovanega. To pa je res beden naslov.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.