Slovenija
5702 ogledov

Covid-19: Manjši padec od pričakovanega

Covid-19 na Jesenicah Profimedia
Padec izdanih TAN kod v primerjavi včerajšnjega dne s tednom pred tem je manjši od pričakovanega.

Število izdanih TAN kod je dober pokazatelj tega, kako se giblje število novo potrjenih primerov okužbe z virusom SARS-CoV-2. V zadnjem obdobju spremljamo tako padec števila izdan TAN kod kot potrjenih primerov.

V prvih treh dneh tega tedna je bil padec v primerjavi s prvimi tremi dnemi prejšnjega tedna vedno več kot 20-odstoten, v torek skoraj 30-odstoten. Zato podatki za četrtek rahlo negativno presenečajo. Včeraj je bilo izdan 1624 TAN kod, kar je sicer 323 kod manj kot v sredo, a le 264 manj kot prejšnji četrtek. To pomeni, da je padec števila izdanih TAN kod, ko primerjamo včerajšnji dan s četrtkom prejšnji teden, le 14-odstoten.

Cepljenje Covid-19 Zdravje Lahko bi že uvedli obvezno cepljenje, pa ga nismo. To je razlog.

Potrjeno število novih primerov okužbe je vedno višje od števila izdanih TAN kod. Včeraj je bilo potrjenih 1.737 primerov. 

Umirjanje epidemije se k sreči pozna tudi v bolnišnicah, saj število hospitaliziranih in bolnikov, ki potrebujejo zdravljenje v enotah intenzivne terapije, ne narašča več, ampak je očitno doseglo vrh. Nekaj časa pa bo trajalo še, da bo tudi v bolnišnicah krivulja zavila navzdol.

Vse pa skrbi morebiten vpliv različice omikron, o kateri trenutno ni znano še veliko, zaradi števila mutacij, ki jih ima, pa jo je Svetovna zdravstvena organizacija uvrstila med različice, ki skrbijo.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 5
  • miha91 09:20 03.december 2021.

    Yanez Yanza vam je dal navodilo, da nadaljujete z ustrahovanjem ljudi, nič drugega.

  • alexander6 08:48 03.december 2021.

    Vse pa skrbi morebiten vpliv različice omikron, o kateri trenutno ni znano še veliko. Kaj? A vi res mislite, da to skrbi vse ljudi. Krepko se motite!

  • alexander6 08:46 03.december 2021.

    Covid-19: Manjši padec od pričakovanega. To pa je res beden naslov.