Covid-19: Po PST le v eno smer? To pravi Hojs!

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Predlog, po katerem bi pešci hodili po pločniku v isto smer, kot vozijo avtomobili.
Oglej si celoten članek

Žiga Turk na Twitterju Mestu Ljubljana predlaga, da zaradi širjenja koronavirusa priporoči enosmeren promet pešcev na pločnikih - da se hodi, kot se vozi, po desni, če je pločnik na obeh straneh este. "Tek omejiti na pločnike," piše Žiga Turk. "Prav tako naj se uvede enosmeren promet na PST - sourno."

Covid-19 Slovenci s črno statistiko prehiteli Španijo in Francijo Napoved IJS "Neverjetno, kaj se dogaja, kot da bi epidemija eksplodirala"

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs mu odgovarja: "Pločniki so dober predlog. PST ne najbolj, saj jih velika večina ne opravi celega kroga ,zato bi ob vračanju morali uporabljati druge, ne tako zelene poti. Že če bi upostevali enak predlog kot pri pločnikih - vsaka smer na skrajnem robu - bi zagotavljali tri meterski razmik in varno razdaljo."

Žiga Turk predlaga, da bi lahko po PST opravili v eni smeri en kos poti, vračali pa bi se lahko po drugi poti. "Za 'pohod' je bila sourna ureditev," je spomnil. 

Brez mask, če je razdalja večja od treh metrov

Spomnimo, da je vlada pretekli teden z odlokom predpisala tudi obvezno nošenje maske na prostem. Včeraj je na dopisni seji ta ukrep nekoliko razrahljala - določila je, da je gibanje na prostem, na zelenih površinah in pri športno-rekreacijski dejavnosti, dovoljeno tudi brez maske, če je mogoče zagotavljati varnostno razdaljo vsaj treh metrov. 

Covid-19 Omejitev na občine: To so izjeme in dokazila, ki jih potrebujete Covid-19 Vlada sprejela nova pravila glede nošenja mask na prostem

"Pri sprehodih na zelenih površinah in športno-rekreacijski dejavnosti, pri kateri je mogoče do drugih posameznikov neprekinjeno vzdrževati najmanj tri metre medsebojne razdalje, ne glede na določila drugih odlokov posameznikom ali osebam iz skupnega gospodinjstva ni treba nositi zaščitne maske," so zapisali po včerajšnji dopisni seji vlade.

Covid-19 Italijanski mediji kritično o odločitvi slovenske vlade Koronavirus Infektolog odgovarja: Je covid-19 kot navadna gripa?

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 13:52 26. Oktober 2020.

    Copy/Paste Tehnika hoje: "Osnovno pravilo varne hoje je, da vedno gledamo v smeri hoje. Tako vidimo, kam bomo stopili. Če …

  • 13:42 26. Oktober 2020.

    Saj ni res, dva zares ... ̑®´†´~ß ̑å... predloga ! Priporočam, da si gospod prebere 83. člen ZPrCP-UPB2. Tega bi …

  • 11:54 26. Oktober 2020.

    hahahaha...... saj ni res, pa je. A misliš, da smo vsi ovce? Ne, nismo in to boste vsak dan bolj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.