Cvetličnih korit še niso odstranili

Foto: Žurnal24 Da bo do zamenjave korit z zapornico prišlo, bo Joras verjel šele, ko bo to vide
Cvetličnih korit, ki vodijo do hiše Joška Jorasa, še niso odstranili. Kdaj jih bodo zamenjali za zapornico, še ni znano.
Oglej si celoten članek

Vlada je na četrtkovi dopisni seji namreč potrdila dogovor, o katerem sta se minuli petek dogovorila notranja ministra Slovenije in Hrvaške Dragutin Mate in Berislav Rončević. Dogovor predvideva postavitev zapornice na mestu, kjer stojijo cvetlična korita na poti do domačije Joška Jorasa v Sečovljah.

Joras: Politiki raje komplicirajo
Joško Joras je za zurnal24.si povedal, da je dejstvo, da korit še niso zamenjali, samo dokaz resnosti slovenskih in hrvaških politikov zadnjih dvajsetih let. Na vprašanje, ali namerava zopet gladovno stavkati, je odgovoril: "Človek ima neko toleranco. Vemo, da politiki ne govorijo tistega, kar mislijo oziroma ne delajo tistega, kar mislijo."

Če po Jorasovih besedah ne bo upoštevan sklep piranskega sodišča, mu preostane le še ena pot - stavka. "Žalostno je, da se politiki tako ponašajo. Dobro so plačani, vedo, za kaj se gre, vedo, kar bi morali narediti, da se ustvarijo dobrososedski odnosi. Oni pa raje komplicirajo na takšen način, da vzbujajo v prostoru nezadovoljstvo."

Da bo do zamenjave korit z zapornico prišlo, bo verjel šele, ko bo to videl. Na vprašanje, ali ga je kdo obvestil, kdaj bo do zamenjave prišlo, pa je pripomnil: "Naši politiki morajo dojeti, da so postavljeni za ljudi in niso sami sebi postavljeni. Kakor pa kaže praksa, so oni bolj sebi namenjeni kot državljanom, kateri so jih volili, da so lahko na tem položaju." 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.