Slovenija
12 ogledov

Cvetličnih korit še niso odstranili

Da bo do zamenjave korit z zapornico prišlo, bo Joras verjel šele, ko bo to vide Žurnal24 main
Cvetličnih korit, ki vodijo do hiše Joška Jorasa, še niso odstranili. Kdaj jih bodo zamenjali za zapornico, še ni znano.

Vlada je na četrtkovi dopisni seji namreč potrdila dogovor, o katerem sta se minuli petek dogovorila notranja ministra Slovenije in Hrvaške Dragutin Mate in Berislav Rončević. Dogovor predvideva postavitev zapornice na mestu, kjer stojijo cvetlična korita na poti do domačije Joška Jorasa v Sečovljah.

Joras: Politiki raje komplicirajo
Joško Joras je za zurnal24.si povedal, da je dejstvo, da korit še niso zamenjali, samo dokaz resnosti slovenskih in hrvaških politikov zadnjih dvajsetih let. Na vprašanje, ali namerava zopet gladovno stavkati, je odgovoril: "Človek ima neko toleranco. Vemo, da politiki ne govorijo tistega, kar mislijo oziroma ne delajo tistega, kar mislijo."

Če po Jorasovih besedah ne bo upoštevan sklep piranskega sodišča, mu preostane le še ena pot - stavka. "Žalostno je, da se politiki tako ponašajo. Dobro so plačani, vedo, za kaj se gre, vedo, kar bi morali narediti, da se ustvarijo dobrososedski odnosi. Oni pa raje komplicirajo na takšen način, da vzbujajo v prostoru nezadovoljstvo."

Da bo do zamenjave korit z zapornico prišlo, bo verjel šele, ko bo to videl. Na vprašanje, ali ga je kdo obvestil, kdaj bo do zamenjave prišlo, pa je pripomnil: "Naši politiki morajo dojeti, da so postavljeni za ljudi in niso sami sebi postavljeni. Kakor pa kaže praksa, so oni bolj sebi namenjeni kot državljanom, kateri so jih volili, da so lahko na tem položaju." 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.