Dacarji napovedali stavko, toliko višje plače zahtevajo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
13. februarja napovedana stavka zaposlenih na Finančni upravi RS.
Oglej si celoten članek

Stavko zaposlenih na Finančni upravi RS (Furs) je napovedal Sindikat carinikov Slovenije. Med drugim zahtevajo dvig izhodiščnih plač za pet plačnih razredov. Kot so danes sporočili iz sindikata, bo stavka potekala na Generalnem finančnem uradu ter v vseh finančnih uradih in njihovih organizacijskih enotah, in sicer na delovnem mestu stavkajočih.

Poleg višjih plač zahtevajo štiriodstotni dodatek k bruto plači zaradi zakonske določbe, da uslužbenci finančne uprave ne smejo opravljati dejavnosti, ki niso združljive z nalogami finančne uprave, ter dejavnosti, ki pomenijo navzkrižje interesov po zakonu o javnih uslužbencih ali drugem zakonu.

Še en štiriodstotni dodatek želijo zaradi določbe, da mora Furs zaradi posebnega pomena nemotenega finančnega poslovanja države, zagotavljanja blagovnega prometa in izpolnjevanja mednarodnih obveznosti tudi med stavko zagotoviti opravljanje nujnih del in nalog iz svoje pristojnosti.

Med drugim želijo tudi razširitev nabora upravičencev dodatnega pokojninskega zavarovanja na vse pooblaščene uradne osebe na Fursu, nezgodno zavarovanje za vse uslužbence Fursa, pogajanja in podpis panožne pogodbe za uslužbence Fursa ter intenzivnejše pomlajevanje kadrovske strukture zaposlenih, sistem štipendiranja in karierni razvoj zaposlenih.

Višji prihodki Zakaj je dvig minimalne plače izvrstna novica za mnoge zaposlene? Slovenija Gasilci in policisti imajo dovolj, nove težave za vlado Roberta Goloba Slovenija Sprožil se je plaz. Ga bo Golob uspel ustaviti?

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 19

  • 18:44 16. Januar 2023.

    Domino efekt............

  • 16:19 16. Januar 2023.

    Samo JU lahko štrajka, vsi ostali ustvarjamo dobiček.

  • 16:13 16. Januar 2023.

    Če povišaš plače eni skupini državnih uslužbencev lahho pričakuješ iste zahteve od ostalih in to se je zgodilo,ta vlada je …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.