Slovenija
3864 ogledov

Dacarji napovedali stavko, toliko višje plače zahtevajo

Denar, evro Profimedia
13. februarja napovedana stavka zaposlenih na Finančni upravi RS.

Stavko zaposlenih na Finančni upravi RS (Furs) je napovedal Sindikat carinikov Slovenije. Med drugim zahtevajo dvig izhodiščnih plač za pet plačnih razredov. Kot so danes sporočili iz sindikata, bo stavka potekala na Generalnem finančnem uradu ter v vseh finančnih uradih in njihovih organizacijskih enotah, in sicer na delovnem mestu stavkajočih.

Poleg višjih plač zahtevajo štiriodstotni dodatek k bruto plači zaradi zakonske določbe, da uslužbenci finančne uprave ne smejo opravljati dejavnosti, ki niso združljive z nalogami finančne uprave, ter dejavnosti, ki pomenijo navzkrižje interesov po zakonu o javnih uslužbencih ali drugem zakonu.

Še en štiriodstotni dodatek želijo zaradi določbe, da mora Furs zaradi posebnega pomena nemotenega finančnega poslovanja države, zagotavljanja blagovnega prometa in izpolnjevanja mednarodnih obveznosti tudi med stavko zagotoviti opravljanje nujnih del in nalog iz svoje pristojnosti.

Med drugim želijo tudi razširitev nabora upravičencev dodatnega pokojninskega zavarovanja na vse pooblaščene uradne osebe na Fursu, nezgodno zavarovanje za vse uslužbence Fursa, pogajanja in podpis panožne pogodbe za uslužbence Fursa ter intenzivnejše pomlajevanje kadrovske strukture zaposlenih, sistem štipendiranja in karierni razvoj zaposlenih.

denar Višji prihodki Slovenija Zakaj je dvig minimalne plače izvrstna novica za mnoge zaposlene? slovenska policija Slovenija Gasilci in policisti imajo dovolj, nove težave za vlado Roberta Goloba stavka pacientov Slovenija Sprožil se je plaz. Ga bo Golob uspel ustaviti?

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 19
  • Avatar Michel Franco HD
    Michel Franco HD 18:44 16.januar 2023.

    Domino efekt............

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 16:19 16.januar 2023.

    Samo JU lahko štrajka, vsi ostali ustvarjamo dobiček.

  • jakec42 16:13 16.januar 2023.

    Če povišaš plače eni skupini državnih uslužbencev lahho pričakuješ iste zahteve od ostalih in to se je zgodilo,ta vlada je res butasta.