Dacarji pripravljajo še eno novost, sporočite telefonsko številko!

Foto: Dejan Mijović
Foto: Dejan Mijović
Namesto položnic bodo poslali kar SMS.
Oglej si celoten članek

Za plačilo oktobrskih prispevkov za socialno varnost bodo kmetje in osebe, ki so prostovoljno vključene v socialna zavarovanja, od Finančne uprave namesto položnic dobili sporočilo na mobilni telefon (SMS) z vsemi potrebnimi podatki za plačilo.

"Kmete in prostovoljno vključene v socialna zavarovanja pozivamo, naj preverijo, ali so FURS za namene obveščanja že sporočili svojo mobilno številko," opozarjajo pri Fursu. "Če je še niso, pa bi želeli dobiti SMS namesto UPN (položnic), naj to sporočijo čim prej."

Poenostavitev Konec tedna se prične revolucija pri plačevanju prispevkov

Prva obveščanja prek SMS sporočil bodo 16. novembra 2018. "Zavezanci bodo v sporočilu obveščeni o višini zneskov prispevkov za socialna zavarovanja, ki jih je treba plačati za oktobrsko obračunsko obdobje," razlagajo pri Fursu. V sporočilu bodo še ostali podatki, ki so potrebnimi za plačilo obveznosti (številka TRR in sklic).

Podatki o višini zneskov prispevkov za socialno varnost v SMS sporočilu bodo pripravljeni mesečno na podlagi zadnjega veljavnega dokumenta na eDavkih na dan 15. v mesecu za pretekli mesec.

Kako lahko javite številko?

Telefonsko številko in naslov elektronske pošte skupaj z dovoljenjem za njihovo uporabo za namen splošnega obveščanja se ureja v profilu zavezanca na portalu eDavkih, preko zavihka "Zbiranje podatkov na podlagi privolitve".

Foto: Saša Despot FURS

Zavezanec ali njegov pooblaščenec lahko sam na portalu eDavki ureja te podatke ali pa odda pisno vlogo na svoj pristojni finančni urad.

Storitev bodo širili

"Če se bodo zavezanci odločili podatek o svoji telefonski številki sporočiti v pisni obliki, to storijo na
obrazcu, ki je objavljen portalu eDavki,"
še razlagajo pri Fursu. Vložijo ga na finančni urad, kjer imajo prebivališče.

Zaenkrat bodo SMS obveščanje uporabljali samo za zgoraj omenjeni namen, postopoma pa bomo dodajali še druga obveščanja prek SMS sporočil ali elektronske pošte.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • 19:52 6. November 2018.

    Kako bodo pa dacarji tistim pošiljali sms sporočila ki nimajo ne mobilne številke in ne interneta pa tudi če kdo …

  • 15:18 6. November 2018.

    [ Dacarji pripravljajo še eno novost, sporočite telefonsko številko! ] Kmetauzarji in prostovoljno vključeni gor, ali dol. Za pridobitev telefonske …

  • 14:15 6. November 2018.

    Še malo, pa boš plačal kar sem, po lastni presoji, domov dobiš pa obračun preplačila- dolga..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.