Dan brez avtomobila, ki to pravzaprav ni bil

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Evropski teden mobilnosti se je zaključil z dnevom brez avtomobila (četrtek, 22. septembra), a podatki kažejo, da navkljub brezplačnemu javnemu prevozu bistvenega upada prometa na ljubljanski obvoznici ni bilo.
Oglej si celoten članek

"Na podlagi podatkov na ljubljanski obvoznici ugotavljamo, da 22. septembra v primerjavi z ostalimi četrtki oziroma dnevi ni odstopal v številu prometa," so nam sporočili z Darsove službe za komuniciranje. In spomnimo: prestolnica je na ta dan ponudila številne aktivnosti, s katerimi bi lahko občani nadomestili uporabo avtomobila s kakšno drugo obliko javnega transporta. Tako je bilo možno uporabljati potniški promet brezplačno, za motorni promet pa so bile zaprte tudi nekatere ulice in ceste. Pomemben podatek pa je tudi ta, da je bil na pobudo Ministrstva za infrastrukturo v četrtek brezplačen tudi železniški promet. 

Avto Toliko je že star povprečni avto pri nas

In če števci prometa na ljubljanski obvoznici niso opazili bistvenega zmanjšanja avtomobilov, pa so se s porastom števila potnikov vendarle lahko pohvalili pri Slovenskih železnicah. Tako so v primerjavi s četrtkom, 15. septembra, na dan brez avtomobila (22. september) zabeležili približno 8.000 potnikov več. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 16:08 27. September 2022.

    Dan brez vojne? Dan brez privatnih letalnikov? Dan brez davkov?

  • 13:43 27. September 2022.

    Ta beseda mobilnost je enako debilnost. Kakšna mobilnost neki je to, da si zabetoniran na čakanje, presedanje, izgubljanje nekajkrat več …

  • 13:29 27. September 2022.

    sou uat?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.