"Danes sem zadnjič peljal Rona na sprehod ... "

Foto: Luka Vrbančić/Facebook
Foto: Luka Vrbančić/Facebook
Prostovoljec v zavetišču za živali javno poziva pristojne, naj psa trajno odvzamejo.
Oglej si celoten članek

"Danes sem zadnjič peljal Rona na sprehod, mu zamenjal vodo, ga počohal in prejel lupčka od njega. Viharja čustev v sebi raje ne bi opisoval," je napisal njegov začasni skrbnik Luka Vrbančić.

Rona bodo namreč vrnili nazaj lastnikom, ki jim je bil začasno odvzet in nameščen v zavetišče Brežice. Zanj je skrbel prostovoljec Luka, ki je prepričan, da bi morali psa trajno odvzet. 

"Rona smo prostovoljci prevzgojili. Ni bilo lahko, tri tedne smo potrebovali, da nam je zaupal. Želimo, da se vrne nazaj k nam, da lahko izpeljemo še zadnji stadij socializacije, s čimer bo pripravljen na posvojitev."

Luka Vrbančić, prostovoljec v zavetišču

Psa so našli privezanega na verigo med staro kramo, stroji in avtomobili. Bil je nevaren ljudem in okolici, v registru je bil zaveden kot nevaren pes zaradi ugriza. "Sedaj naj bi mu naredili boks po zahtevah inšpektorata (rok so dvakrat zamudili) in to je dovolj," je jezen Vrbančić, ki je na Facebooku objavil spodnji zapis.

xxx

Prepričan je, da bi pes, ki so ga prevzgojili, v pravih rokah lahko živel uravnovešeno pasje življenje in mu ni všeč, da ga dajejo najzaj ljudem, ki so ga učili agresivnosti in ga niso socializirali. "Tem ljudem so odvzeli ovco in evtanazirali prašiče," poudarja Vrbančić. "Psa so imeli brez zavetja privezanega na verige." 

Pristojne poziva, naj psa trajno odvzamejo.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 22:46 10. December 2019.

    Da zivali imajo pravice v nasi drzavi se dolgo ne bo tega zakona. Najbolj zvesta in inteligentna bitja..od cloveskih parazitov, …

  • 19:07 10. December 2019.

    Preklet gnoj od inšpektorja.

  • 16:05 10. December 2019.

    lastnika in inšpektorja na kitno pa brez vode

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.