Slovenija
10127 ogledov

"Danes sem zadnjič peljal Rona na sprehod ... "

Ron s prostovoljcem v zavetišču Luka Vrbančić/Facebook
Prostovoljec v zavetišču za živali javno poziva pristojne, naj psa trajno odvzamejo.

"Danes sem zadnjič peljal Rona na sprehod, mu zamenjal vodo, ga počohal in prejel lupčka od njega. Viharja čustev v sebi raje ne bi opisoval," je napisal njegov začasni skrbnik Luka Vrbančić.

Rona bodo namreč vrnili nazaj lastnikom, ki jim je bil začasno odvzet in nameščen v zavetišče Brežice. Zanj je skrbel prostovoljec Luka, ki je prepričan, da bi morali psa trajno odvzet. 

"Rona smo prostovoljci prevzgojili. Ni bilo lahko, tri tedne smo potrebovali, da nam je zaupal. Želimo, da se vrne nazaj k nam, da lahko izpeljemo še zadnji stadij socializacije, s čimer bo pripravljen na posvojitev."

Luka Vrbančić, prostovoljec v zavetišču

Psa so našli privezanega na verigo med staro kramo, stroji in avtomobili. Bil je nevaren ljudem in okolici, v registru je bil zaveden kot nevaren pes zaradi ugriza. "Sedaj naj bi mu naredili boks po zahtevah inšpektorata (rok so dvakrat zamudili) in to je dovolj," je jezen Vrbančić, ki je na Facebooku objavil spodnji zapis.

Prepričan je, da bi pes, ki so ga prevzgojili, v pravih rokah lahko živel uravnovešeno pasje življenje in mu ni všeč, da ga dajejo najzaj ljudem, ki so ga učili agresivnosti in ga niso socializirali. "Tem ljudem so odvzeli ovco in evtanazirali prašiče," poudarja Vrbančić. "Psa so imeli brez zavetja privezanega na verige." 

Pristojne poziva, naj psa trajno odvzamejo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • lidya 22:46 10.december 2019.

    Da zivali imajo pravice v nasi drzavi se dolgo ne bo tega zakona. Najbolj zvesta in inteligentna bitja..od cloveskih parazitov, so le ubogi psi...imam dva psa, macka in papagaja, vsi so znami v toplem domu brez verig in z rednimi ...prikaži več obroki.Inspektorje pa na verigo...

  • maresem 19:07 10.december 2019.

    Preklet gnoj od inšpektorja.

  • bojan36 16:05 10.december 2019.

    lastnika in inšpektorja na kitno pa brez vode