Delodajalci še vedno ne plačujejo prispevkov za zdravstvo

Foto: Anže Petkovšek Prizor iz slovenske zdravstvene ustanove.
Foto: Anže Petkovšek Prizor iz slovenske zdravstvene ustanove.
Zaradi neplačila prispevkov 7500 oseb brez pravic iz osnovnega zdravstvenega zavarovanja.
Oglej si celoten članek

Konec leta 2017 je bilo v Sloveniji 3733 oseb, ki niso imele urejenega obveznega zdravstvenega zdravja. 653 oseb ni imelo sklenjenega obveznega zdravstvenega zavarovanja že več kot eno leto. 

7 547 je bilo brez pravic iz osnovnega zdravstvenega zavarovanja več kot eno leto, ker niso imeli plačanih prispevkov.  

Foto: ZZZS

ste svojega delodajalca kdaj preverili? Prispevki ostajajo neplačani

ZZZS je sicer v lanskem letu 2017 zabeležil 162 milijonov evrov več sredstev za obvezno zavarovanje, večinoma iz naslova prispevkov. 40 milijonov evrov je zavarovalnica dobila iz proračuna. 

Dodatna oz. višja sredstva je ZZZS, kot je danes pojasnil generalni direktor Marjan Sušelj, namenil za povečanje programov zdravstvenih storitev, še posebej za tiste, kjer so dolge ali prekoračene dopustne čakalne dobe. "Kljub temu imamo za pokazati le delne rezultate, kar očitno kaže, da finančna sredstva niso zadosten pogoj za obvladovanje čakalnih dob," je dejal in opozoril na pomanjkanje zdravnikov ter težave z organizacijo in e-naročanjem.

Ukrepi "na pamet" Zato so čakalne dobe predolge in prek dopustne meje

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 09:48 28. Februar 2018.

    Ne vem zakaj je treba plačevati, če pa je neplačevanje delavcu NEKAZNIVO .

  • 19:36 27. Februar 2018.

    aradi neplačila prispevkov 7500 oseb brez pravic iz osnovnega zdravstvenega zavarovanja. Cerarja postaviti na sramotilni steber in naj mu ljudstvo …

  • 19:11 27. Februar 2018.

    ta problem naslovite na tisto krastačo od Celarce in bebastega Cmeravca.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.