Slovenija
704 ogledov

Delodajalci še vedno ne plačujejo prispevkov za zdravstvo

Zdravniki Anže Petkovšek
Zaradi neplačila prispevkov 7500 oseb brez pravic iz osnovnega zdravstvenega zavarovanja.

Konec leta 2017 je bilo v Sloveniji 3733 oseb, ki niso imele urejenega obveznega zdravstvenega zdravja. 653 oseb ni imelo sklenjenega obveznega zdravstvenega zavarovanja že več kot eno leto. 

7 547 je bilo brez pravic iz osnovnega zdravstvenega zavarovanja več kot eno leto, ker niso imeli plačanih prispevkov.  

 | Avtor: ZZZS ZZZS

slovenija 28.01.14, ogled gradbisca novih objektov Fakultete za kemijo in kemijs ste svojega delodajalca kdaj preverili? Slovenija Prispevki ostajajo neplačani

ZZZS je sicer v lanskem letu 2017 zabeležil 162 milijonov evrov več sredstev za obvezno zavarovanje, večinoma iz naslova prispevkov. 40 milijonov evrov je zavarovalnica dobila iz proračuna. 

Dodatna oz. višja sredstva je ZZZS, kot je danes pojasnil generalni direktor Marjan Sušelj, namenil za povečanje programov zdravstvenih storitev, še posebej za tiste, kjer so dolge ali prekoračene dopustne čakalne dobe. "Kljub temu imamo za pokazati le delne rezultate, kar očitno kaže, da finančna sredstva niso zadosten pogoj za obvladovanje čakalnih dob," je dejal in opozoril na pomanjkanje zdravnikov ter težave z organizacijo in e-naročanjem.

Čakalnica na urgenci Ukrepi "na pamet" Zdravje Zato so čakalne dobe predolge in prek dopustne meje
Komentarjev 3
 • tudbognasvečnereši 09:48 28.februar 2018.

  Ne vem zakaj je treba plačevati, če pa je neplačevanje delavcu NEKAZNIVO .

 • Avatar Leon
  Leon 19:36 27.februar 2018.

  aradi neplačila prispevkov 7500 oseb brez pravic iz osnovnega zdravstvenega zavarovanja. Cerarja postaviti na sramotilni steber in naj mu ljudstvo sodi .

 • maresem 19:11 27.februar 2018.

  ta problem naslovite na tisto krastačo od Celarce in bebastega Cmeravca.