Deset milijonov za gostinstvo in turizem

Foto: Profimedia
Od desetih milijonov bo 7,2 milijona evrov prispeval Evropski sklad za regionalni razvoj.
Oglej si celoten članek

Za sofinanciranje nujnih obratovalnih stroškov podjetij v gostinstvu in turizmu v času epidemije covida-19 bo na voljo deset milijonov evrov, od česar bo nekaj več kot 7,2 milijona evrov prispeval Evropski sklad za regionalni razvoj. Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko je odločitev o evropskem sofinanciranju ukrepa že izdala.

Ukrep bo izvajala agencija Spirit Slovenija. Sredstva bodo mikro, malim in srednje velikim podjetjem v turističnem in gostinskem sektorju dodeljena z izvedbo javnega poziva. Posamezno podjetje bo lahko prejelo največ 9999 evrov pomoči v obliki pavšalnega zneska, ki bo določen za vsak posamezni primer, so v sporočilu za javnost pojasnili v omenjeni vladni službi.

Namen poziva je sofinanciranje obratovalnih stroškov, ki so nastali zaradi izpada prihodkov kot posledice epidemije covida-19.

Podjetja v turističnem in gostinskem sektorju namreč zaradi ukrepov proti širjenju bolezni spomladi dlje časa niso mogla opravljati dejavnosti, medtem ko so določeni nujni stroški za ohranjanje podjetij v minimalni kondiciji nastajali. Podobno bo za pretežni del sektorja veljalo tudi zdaj jeseni, ko vlada zaradi hitre rasti okužb z novim koronavirusom vsaj za krajši čas spet zapira pomemben del javnega življenja.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 22:26 24. Oktober 2020.

    pvo se vse uniči in potem pošilja rešiev, haha, prestitutke bravo za to, da imate še kar voljo lagati in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.