Slovenija
4268 ogledov

Deset milijonov za gostinstvo in turizem

Denar, evri
Od desetih milijonov bo 7,2 milijona evrov prispeval Evropski sklad za regionalni razvoj.

Za sofinanciranje nujnih obratovalnih stroškov podjetij v gostinstvu in turizmu v času epidemije covida-19 bo na voljo deset milijonov evrov, od česar bo nekaj več kot 7,2 milijona evrov prispeval Evropski sklad za regionalni razvoj. Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko je odločitev o evropskem sofinanciranju ukrepa že izdala.

Ukrep bo izvajala agencija Spirit Slovenija. Sredstva bodo mikro, malim in srednje velikim podjetjem v turističnem in gostinskem sektorju dodeljena z izvedbo javnega poziva. Posamezno podjetje bo lahko prejelo največ 9999 evrov pomoči v obliki pavšalnega zneska, ki bo določen za vsak posamezni primer, so v sporočilu za javnost pojasnili v omenjeni vladni službi.

Namen poziva je sofinanciranje obratovalnih stroškov, ki so nastali zaradi izpada prihodkov kot posledice epidemije covida-19.

Podjetja v turističnem in gostinskem sektorju namreč zaradi ukrepov proti širjenju bolezni spomladi dlje časa niso mogla opravljati dejavnosti, medtem ko so določeni nujni stroški za ohranjanje podjetij v minimalni kondiciji nastajali. Podobno bo za pretežni del sektorja veljalo tudi zdaj jeseni, ko vlada zaradi hitre rasti okužb z novim koronavirusom vsaj za krajši čas spet zapira pomemben del javnega življenja.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 1
  • Covid_1984 22:26 24.oktober 2020.

    pvo se vse uniči in potem pošilja rešiev, haha, prestitutke bravo za to, da imate še kar voljo lagati in zavajati