Dolenjske Toplice: S palico hudo pretepel ženo

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Hudo pretepeni ženski je uspelo pobegniti pred nasilnežem in poiskati pomoč.
Oglej si celoten članek

V noči na ponedeljek so policisti posredovali zaradi nasilja v družini na območju Policijske postaje Dolenjske Toplice. Hudo pretepeni ženski je uspelo pobegniti pred nasilnežem in poiskati pomoč. Policisti so žrtev takoj odpeljali v zdravstveni dom, od kjer so jo zaradi številnih poškodb prepeljali v novomeško bolnišnico. 

Policisti so na podlagi zbranih obvestil ugotovili, da jo je s palico pretepel 83-letni mož. Moški naj bi bil že večkrat nasilen in jo pretepal, vendar žrtev v preteklosti ni poiskala pomoči. Prav tako policistov o nasilju ni obvestil nihče drug. 

Moškemu bodo izrekli prepoved približevanja žrtvi. O izrečenem ukrepu bodo obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Zoper nasilneža bodo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini. 

Policisti med preiskavami kaznivih dejanj nasilja v družini nemalokrat ugotovijo, da je osumljenec več let izvajal nasilje nad družinskimi člani, vendar ga v preteklosti niso obravnavali zaradi kaznivih dejanj ali prekrškov z elementi nasilja, saj o nasilju ni nihče spregovoril. Policisti pozivajo ljudi, naj si ne zatiskajo oči, ampak naj nasilje, za katero izvedo, ali so mu priča, takoj prijavijo in s tem pomagajo žrtvam. Dostikrat namreč žrtve same ne najdejo moči oziroma poguma, da o nasilju spregovorijo. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.