Slovenija > Črna kronika
2701 ogledov

Dolenjske Toplice: S palico hudo pretepel ženo

tznaslovnica 22.11.2007 Nasilje nad zenskami, foto: Bostjan Tacol Boštjan Tacol
Hudo pretepeni ženski je uspelo pobegniti pred nasilnežem in poiskati pomoč.

V noči na ponedeljek so policisti posredovali zaradi nasilja v družini na območju Policijske postaje Dolenjske Toplice. Hudo pretepeni ženski je uspelo pobegniti pred nasilnežem in poiskati pomoč. Policisti so žrtev takoj odpeljali v zdravstveni dom, od kjer so jo zaradi številnih poškodb prepeljali v novomeško bolnišnico. 

Policisti so na podlagi zbranih obvestil ugotovili, da jo je s palico pretepel 83-letni mož. Moški naj bi bil že večkrat nasilen in jo pretepal, vendar žrtev v preteklosti ni poiskala pomoči. Prav tako policistov o nasilju ni obvestil nihče drug. 

Moškemu bodo izrekli prepoved približevanja žrtvi. O izrečenem ukrepu bodo obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Zoper nasilneža bodo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini. 

Policisti med preiskavami kaznivih dejanj nasilja v družini nemalokrat ugotovijo, da je osumljenec več let izvajal nasilje nad družinskimi člani, vendar ga v preteklosti niso obravnavali zaradi kaznivih dejanj ali prekrškov z elementi nasilja, saj o nasilju ni nihče spregovoril. Policisti pozivajo ljudi, naj si ne zatiskajo oči, ampak naj nasilje, za katero izvedo, ali so mu priča, takoj prijavijo in s tem pomagajo žrtvam. Dostikrat namreč žrtve same ne najdejo moči oziroma poguma, da o nasilju spregovorijo. 

dezurni@zurnal24.si