Dramatično v Vipavi: že devet okuženih!

Foto: Zavod Pristan
Foto: Zavod Pristan
Sveži podatki o dogajanju v domu ostarelih v Vipavi.
Oglej si celoten članek

V Centru starejših Pristan v Vipavi so imeli danes do 8. ure potrjenih devet okužb z novim koronavirusom, od tega so okuženi štirje stanovalci in pet zaposlenih, poroča STA.

V centru, ki je do nadaljnjega zaprt za vse obiskovalce, so sprejeli dodatne ukrepe za zajezitev prenosa okužb, so davi objavili na spletni strani Centra starejših Pristan Vipava.

Center sodeluje z epidemiologom, Nacionalnim inštitutom za javno zdravje in ostalimi strokovnjaki, so še navedli v centru.

Okužbe je že sinoči potrdil direktor doma Martin Kopatin, ki pa je povedal, da izvor okužbe še ni znan. 

Kot je v soboto zvečer dejal za TV Slovenija, so v centru sprejeli vse zaščitne ukrepe, poteka pa tudi testiranje vseh v domu, ki so bili v stiku z okuženimi zaposlenimi. "Vsi zaposleni so v karanteni, eden od okuženih stanovalcev je že premeščen na infekcijsko kliniko, drugi, ki so tudi okuženi, bodo v kratkem," je pojasnil direktor. Predhodno so imeli pripravljen načrt za takšno situacijo, ki so ga zdaj začeli izvajati.

Covid-19 Beovićeva: "Če ne bo zaleglo, sledi zapiranje kot marca"

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 19

  • 12:38 5. Julij 2020.

    Takoj uvesti aplikacijo in to dve, eno za Covid, drugo za levičarsko ciganijo, ker je oboje kužno.

  • 11:11 5. Julij 2020.

    prekleta kurba Janševa ,,,,,Šarec je objavil epidemijo ko je bilo samo par okuženih in mu je Kriminalec Janša očital, da …

  • 10:11 5. Julij 2020.

    Z Goriške in Vipavske so se v preteklih dneh in tednih VALILI na hrvaške otoke v Kvarnerju..... tu pa so …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.