Slovenija
59076 ogledov

Beovićeva: "Če ne bo zaleglo, sledi zapiranje kot marca"

Bojana Beović STA/Nebojša Tejić
Okužbe v Sloveniji spet naraščajo. Kaj na to odgovarja vladna svetovalna skupina?

Številka novih potrjenih okužb virusa SARS-CoV-2 je skrb vzbujajoča, je za Radio Slovenija povedala vodja vladne svetovalne skupine Bojana Beović. Povedala je, da so pričakovali, da bo številka z vsemi ukrepi, ki jih izvajamo v Sloveniji, ostala okrog 20. 

"Treba pa je vedeti, da gre za odraz situacije pred približno slabimi 14 dnevi. Upamo, da bodo ukrepi, ki so bili sprejeti nedavno, se pravi bolj izrazita zapora meje, ponovno nošenje mask, doprinesli k temu, da bomo imeli v naslednjih dneh boljšo situacijo," je dodala Beovićeva.

Pristojni v Sloveniji so pred odločitvijo, ali počakati na učinke omenjenih nedavno sprejetih ukrepov ali slednje spreminjati že zdaj. Skrbi povzroča slab nadzor na meji pa tudi poročila o tem, da gostinski lokali ne upoštevajo omejitev števila strank. 

Kaj če dodatna opozorila ne bodo zalegla? "Če to ne bo pomagalo, potem je na vrsti zapiranje, takšno, kot smo ga poznali v marcu. Težko bo v Sloveniji zapirati po regijah, ker smo razdrobljeni in ker je Slovenija majhna," je opozorila Beovićeva.

Po vnovič slabi številki glede okužb se je oglasil tudi premier Janez Janša. "Dokler ne bo na voljo učinkovitega zdravila ali/in cepiva zoper covid-19, ima svet in mi z njim samo dve možnosti ukrepanja," je zapisal Janša. Prva je drastično ustavljanje javnega življenja, zapiranje meja, omejevanje stikov, depresija in podobno, druga pa obvezna uporaba mobilne aplikacije za gibanje v javnosti, je dodal. Podobnosti preberite na tej povezavi.

Janez Janša Porast okužb Slovenija Janša: Na voljo imamo le dve možnosti ... Virus covid čiščenje dezinfekcija lokal Seznam občin Slovenija 30 okužb razpršenih po vsej državi

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 41
 • Avatar right
  right 12:16 05.julij 2020.

  kuzle komunjarske, jebale boste ježa ali pa spizdite v severno korejo, golazen parazitska

 • valter4 12:01 05.julij 2020.

  Dej bojana jej drek nimas pojma o pojmu

 • zvezdana1 11:44 05.julij 2020.

  Je..bo vas in vaš portal, ker itak objavljate same neresnice!!!!