Slovenija
5539 ogledov

Dramatično v Vipavi: že devet okuženih!

Zavod Pristan Zavod Pristan
Sveži podatki o dogajanju v domu ostarelih v Vipavi.

V Centru starejših Pristan v Vipavi so imeli danes do 8. ure potrjenih devet okužb z novim koronavirusom, od tega so okuženi štirje stanovalci in pet zaposlenih, poroča STA.

V centru, ki je do nadaljnjega zaprt za vse obiskovalce, so sprejeli dodatne ukrepe za zajezitev prenosa okužb, so davi objavili na spletni strani Centra starejših Pristan Vipava.

Center sodeluje z epidemiologom, Nacionalnim inštitutom za javno zdravje in ostalimi strokovnjaki, so še navedli v centru.

Okužbe je že sinoči potrdil direktor doma Martin Kopatin, ki pa je povedal, da izvor okužbe še ni znan. 

Kot je v soboto zvečer dejal za TV Slovenija, so v centru sprejeli vse zaščitne ukrepe, poteka pa tudi testiranje vseh v domu, ki so bili v stiku z okuženimi zaposlenimi. "Vsi zaposleni so v karanteni, eden od okuženih stanovalcev je že premeščen na infekcijsko kliniko, drugi, ki so tudi okuženi, bodo v kratkem," je pojasnil direktor. Predhodno so imeli pripravljen načrt za takšno situacijo, ki so ga zdaj začeli izvajati.

Bojana Beović Covid-19 Slovenija Beovićeva: "Če ne bo zaleglo, sledi zapiranje kot marca"

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 19
 • Pikolo 12:38 05.julij 2020.

  Takoj uvesti aplikacijo in to dve, eno za Covid, drugo za levičarsko ciganijo, ker je oboje kužno.

 • Avatar right.
  right. 11:11 05.julij 2020.

  prekleta kurba Janševa ,,,,,Šarec je objavil epidemijo ko je bilo samo par okuženih in mu je Kriminalec Janša očital, da je bil prepozen.......zdaj imamo že 14. dni okužene in še narašča pa svinja desničarska ne objavi epidemije mater mu jebem Albansko

 • arabo001 10:11 05.julij 2020.

  Z Goriške in Vipavske so se v preteklih dneh in tednih VALILI na hrvaške otoke v Kvarnerju..... tu pa so posledice.

Sorodne novice