Svet
12794 ogledov

S poroke 26 okuženih

Covid-19 Profimedia
Hrvaški portali poročajo o poroki, na kateri naj bi se okužilo kar 26 ljudi.

Kot smo že poročali, v zadnjih 24-tih urah so na Hrvaškem zabeležili 86 novih primerov okužbe z virusom SARS-CoV-2; število aktivnih primerov v državi je 798. Med njimi je 85 pacientov v bolnišnici, na respiratorje so priključeni trije. V zadnjem dnevu je ena oseba, okužena z novim koronavirusom, umrla.  

Od 25. februarja letos, ko je bil zabeležen prvi primer okužbe na Hrvaškem, do danes je potrjeno zbolelo 3094 ljudi, umrlo jih je 113. Skupno so testirali 84166 ljudi, v zadnjem dnevu 1264. Na Hrvaškem je sicer trenutno v samoizolaciji 5272 ljudi. 

Okužbe na poroki

Najhuje je še naprej v Zagrebu, kjer so v zadnjem dnevu zabeležili 36 novih primerov, na območju Osijeka 14, v Brodsko-posavski županiji je 10 novih primerov, na območju Dubrovnika 7. 

Civilna zaščita v Dubrovniku je danes - ob močno povišani številki okužb - pripravila tiskovno konferenco, na kateri so povedali, da so se vsi oboleli okužili na zasebnem dogodku v Zagrebu. Po neuradnih podatkih hrvaških portalov naj bi šlo za poroko. 

V Dubrovniku je vseh sedem okuženih rojenih med letoma 1986 in 2000, gre za pet fantov in dve dekleti. 

Kot še poročajo hrvaški portali, se je na tej zagrebški poroki, ki je bila 26. junija, z novim koronavirusom okužilo najmanj 26 ljudi, ki so okužbe prenesli na več delov Hrvaške. Nekaj jih je iz Zagreba, nekaj z območja Šibenika, nekaj Dubrovnika, nekaj Slavonije. Gostje poroke so bili tudi iz tujine, vse so že obvestili, naj se testirajo. Po zadnjih podatkih je s poroke z okužbo novega koronavirusa odšlo 26 ljudi. 

Hrvaška plaže korona Covid-19 Svet Še naprej slabi dnevi za Hrvaško. To so sveži podatki. Covid-19 Covid-19 Svet V BiH alarm. Rekord dnevnih okužb.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • MihaPu 12:58 05.julij 2020.

    Dost vas mamo o koroni, korona sem korona tja, nateg tisočletja, mediji pišite prosim o čem drugem in ne jim dajati prostora, to je že absurd. Vem da od tega živite, ampak ljudje bodo znoreli, če samo še enkrat omenite ...prikaži več "korona" v naslednjih 10-ih letih. Ne želite si tega in konec prosim s tem socialnim eksperimentom in strahovlado nad ljudmi, DOSTI JE. Pljučnice/gripe/lakota/RAK ubijejo veliko več ljudi letno pa ni bilo razglašeno nobeno izredno stanje. Mater vam doktorsko/vladno/koruptivno.