Durs ve, kdo taji davke

Foto: Žurnal24
Davčni nadzori. Več nepremičnin imate, večja verjetnost je, da pri vas v kratkem pozvonijo inšpektorji.
Oglej si celoten članek

Davčna uprava bo ta teden začela pospešeno iskati utajevalce davka na prihodke iz najemnin. Neuradno smo izvedeli, da bodo v prvi fazi pod drobnogledom tiste fizične osebe, ki imajo v lasti več nepremičnin (stanovanj, hiš, poslovnih prostorov), a davčni upravi o teh prihodkih niso poročale (oddale napovedi), niso plačale davka ali pa so napoved oddale, vendar ne za vse nepremičnine.

Durs je namreč od Geodetske uprave RS že pred časom pridobil predvsem podatke o tistih fizičnih osebah, ki naj bi v lasti imele po več nepremičnin. Te podatke je nato primerjal z oddanimi davčnimi napovedmi, in tako prišel do dovolj obsežnega seznama oseb, ki jih bo povprašal, kaj se dogaja z njihovimi nepremičninami. Kako dolg je ta seznam, nam na Dursu včeraj niso želeli razkriti, so pa napovedali, da bodo javnost o poteku akcije obvestili prihodnje dni in državljane spomnili na možnost samoprijave.

Preverjanje izgovorov
"Postopki ne bodo preprosti," ocenjuje poznavalec. Utajevalce davka lahko doleti, da bo Durs primer odprl za pet let nazaj. V primerih, ko se bodo lastniki izgovarjali, da je stanovanje prazno, pa bo menda preverjal tudi plačevanje določenih položnic in podatke pridobival pri upravnikih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.