Dve razsodbi o tem, kaj je slovensko mleko

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Razsodba. Tudi mleko Zelene doline je stoodstotno slovensko, čeprav je predelano in pakirano na Hrvaškem.
Oglej si celoten članek

Oglaševalsko razsodišče je sprejelo dve novi razsodbi; v obeh primerih je bilo na tapeti slovensko 
mleko.

Alpsko je čisto slovensko

Oglas Alpsko mleko – 100% naše ni kršil določil oglaševalskega kodeksa, je odločilo razsodišče. Ljubljanske mlekarne so namreč z zapisnikom pristojnega inšpektorata dokazale, da je sledljivost zagotovljena in da od 10. oktobra alpsko mleko proizvajajo izključno iz slovenskega mleka.

Hrvaško, a slovensko

Tudi pri trajnem mleku Zelene doline jim je uspelo dokazati, da je stoodstotno slovensko, čeprav je predelano in pakirano na Hrvaškem. Pritožnik je menil, da je trditev, da je mleko slovensko, neresnična, a je Mlekarna Celeia z inšpekcijskim zapisnikom dokazala, da je sledljivost mleka za trajno mleko zagotovljena in da je to izključno slovensko. “Dejstvo, da je trajno mleko predelano in pakirano na Hrvaškem, pa ne vpliva na upravičenost do uporabe trditve, da je trajno mleko Zelene doline proizvajalca Mlekarna Celeia stoodstotno slovensko,” meni oglaševalsko razsodišče.

Ni res, da so bili edini

So pa ugotovili kršitev v trditvi, da je trajno mleko Zelene doline edino stoodstotno slovensko. Ker je sledljivost že od oktobra zagotovljena tudi pri alpskem mleku, trditev, da je bilo trajno mleko Zelene doline v času oglaševanja edino stoodstotno slovensko trajno mleko, ni resnična in poštena, zato je v nasprotju s kodeksom, so ugotovili razsodniki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 13:38 3. April 2014.

    Drage moje Ljubljanske Mlekarne , po 60 letih je zgleda prišel čas , da vas zaradi vašega šušmarjenja dam na …

  • 12:43 3. April 2014.

    zakaj ga ne pakirajo na kitajskem <br />da je še bolj butast

  • 11:33 3. April 2014.

    Kakor koli,JE PREDRAGO.Čeprav iz eneka litra direkt od krave naredijo tri litre za prodajo.<br />Lidel je zakon,vsaj vem da ne …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.