Slovenija
156 ogledov

Dve razsodbi o tem, kaj je slovensko mleko

mleko alpsko mleko Saša Despot
Razsodba. Tudi mleko Zelene doline je stoodstotno slovensko, čeprav je predelano in pakirano na Hrvaškem.

Oglaševalsko razsodišče je sprejelo dve novi razsodbi; v obeh primerih je bilo na tapeti slovensko 
mleko.

Alpsko je čisto slovensko

Oglas Alpsko mleko – 100% naše ni kršil določil oglaševalskega kodeksa, je odločilo razsodišče. Ljubljanske mlekarne so namreč z zapisnikom pristojnega inšpektorata dokazale, da je sledljivost zagotovljena in da od 10. oktobra alpsko mleko proizvajajo izključno iz slovenskega mleka.

Hrvaško, a slovensko

Tudi pri trajnem mleku Zelene doline jim je uspelo dokazati, da je stoodstotno slovensko, čeprav je predelano in pakirano na Hrvaškem. Pritožnik je menil, da je trditev, da je mleko slovensko, neresnična, a je Mlekarna Celeia z inšpekcijskim zapisnikom dokazala, da je sledljivost mleka za trajno mleko zagotovljena in da je to izključno slovensko. “Dejstvo, da je trajno mleko predelano in pakirano na Hrvaškem, pa ne vpliva na upravičenost do uporabe trditve, da je trajno mleko Zelene doline proizvajalca Mlekarna Celeia stoodstotno slovensko,” meni oglaševalsko razsodišče.

Ni res, da so bili edini

So pa ugotovili kršitev v trditvi, da je trajno mleko Zelene doline edino stoodstotno slovensko. Ker je sledljivost že od oktobra zagotovljena tudi pri alpskem mleku, trditev, da je bilo trajno mleko Zelene doline v času oglaševanja edino stoodstotno slovensko trajno mleko, ni resnična in poštena, zato je v nasprotju s kodeksom, so ugotovili razsodniki.

Komentarjev 6
  • Žurnalček 13:38 03.april 2014.

    Drage moje Ljubljanske Mlekarne , po 60 letih je zgleda prišel čas , da vas zaradi vašega šušmarjenja dam na čevelj. Boste vi mene jebal in lagal Alpsko mleko iz Zagreba !! Marš banda ! Obenem objavljam povpraševanje po ...prikaži večo izključno SLOVENSKEM mleku , sicer ne v ogromnih kolićinah ampak 20 l na mesec Cenjene ponudbe z imenom vaše firme in trgovskim imenom vašega mleka , mi lahko sporočite tudi na tem članku. Tisti moment , ko so prodali Fructal , sem presedlal na Dano Mirna in moram povedati ,da so sokovi skoraj boljši od Ajdovsko-Srbskih. Mislim , da je par tehnologov pobegnilo iz Ajdovščine k Dani.

  • Branko Brzin 12:43 03.april 2014.

    zakaj ga ne pakirajo na kitajskem da je še bolj butast

  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 11:33 03.april 2014.

    Kakor koli,JE PREDRAGO.Čeprav iz eneka litra direkt od krave naredijo tri litre za prodajo.Lidel je zakon,vsaj vem da ne preplačam.