Dve supercelični nevihtni celici prinašata novo pošiljko toče

Foto: Bralec
Foto: Bralec
Kot so že popoldan opozorili vremenoslovci portala Neurje.si, tudi zvečer v severnem delu Slovenije nastajajo močnejše nevihte.
Oglej si celoten članek

Popoldan je toča največ škode naredila v okolici Žalca in Prebolda. Fotografije kot oreh velike toče si lahko ogledate na tej povezavi.

Po besedah vremenoslovcev portala Neurje.si, se na severozahodu Slovenije nahajata dve močnejši, supercelični nevihtni celici, ki potujeta v smeri proti vzhodu/severovzhodu. Takšna je zadnja radarska slika padavin. Kako se gibljejo, lahko spremljate na tej povezavi.

Foto: Arso Radarska slika padavin

Nevihte spremljajo močni nalivi, lahko tudi debelejša toča in močnejši nevihtni piš. Bralec nam je poslal fotografiji, iz katerih je razvidno, da je Kamnik pobelila debela toča.

Foto: Bralec Toča v Kamniku

xxx

Kakšna je srednjeročna napoved, pa lahko preverite na tej povezavi.

dezurni@styria-media.si

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.